Tgrt Haber

Son dakika! Rusya'nın Yeysk kentinde büyük patlama: Savaş uçağı binaya çakıldı

17 Ekim 2022 19:00 - Güncelleme : 17 Ekim 2022 23:57

Son dakika haberi: Rusya'nın Yeysk kentinde eğitim uçuşu yaptığı sırada yerleşim bölgesine Su-34 tipi savaş uçağının düştüğünü açıkladı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, ilk belirlemelere göre 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 25 kişinin de yaralandığını bildirdi. Ayrıca savaş uçağının düşme anına ilişkin görüntüler de ortaya çıktı.

Rusya​'nın Azak Denizi kıyısındaki Yeysk kentinde büyük bir patlama​ meydana geldi. Su-34savaş uçağı​, motorunda çıkan yangının ardından irtifa kaybetmeye başladı. Büyük bir hızla şehir merkezine doğru düşmeye başlayan uçak, 9 katlı bir binaya çakıldı. 

PİLOT KENDİSİNİ FIRLATTI

Pilotun kazadan önce kendisini uçaktan fırlattığı ifade edilen açıklamada, pilotun raporuna göre uçağın düşme nedeninin kalkıştan hemen sonra uçağın motorlarından birinin alev alması olduğu aktarılarak, düşen uçağın yakıt tankının patladığı belirtildi.

2 ÖLÜ, 15 YARALI

Kazanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edilirken, uçağın düştüğü binada yangın çıktı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Yeysk kentinde düşen savaş uçağı nedeniyle ilk belirlemelere göre 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 25 kişinin de yaralandığını bildirdi.

AVCI BORBARDIMAN UÇAĞI

Suhoy Su-34, Rus yapımı çift kişilik avcı bombardıman uçağı. Su-27 Flanker esas alınarak geliştirilen bu uçak, gece ve gündüz, yer ve hava hedeflerine nükleer silahlar da dahil olmak üzere yüksek hassasiyetli saldırılarda kullanılması amacıyla geliştirilmiştir. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde Su-34 tipi uçaklar aktif olarak kullanılmaya devam ediyor. 

Son dakika! Rusya'nın Yeysk kentinde büyük patlama: Savaş uçağı binaya çakıldı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...