Tgrt Haber

Rusya'ya büyük rest! Roma Statüsü'ne onay verildi: Putin Ermenistan'a ayak basarsa tutuklanacak

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Ekim 2023 12:46 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 14:19
Rusya'ya büyük rest! Roma Statüsü'ne onay verildi: Putin Ermenistan'a ayak basarsa tutuklanacak

Ermenistan, Rusya'ya resti çekti. Parlamento, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü'nü onayladı. Artık Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan'a girerse tutuklanacak.

Ermenistan​ ve Rusya​ arasındaki gerilim zirveye tırmandı. Ermenistan Parlamentosu, resti çekti ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Roma Statüsü'ne onay verdi. Erivan yönetimi, kararın Moskova'yı hedef almadığı konusunda ısrarcı olsa da Rusya ve Ermenistan arasında yaşanan son olaylar gerçekleri gözler önüne seriyor... Artık Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​, Ermenistan'a ayak basarsa tutuklanacak.

Ermeni parlamentosunun gündeminde, UCM'yi kuran anlaşmanın onaylanmasına ilişkin yasa tasarısı da dahil olmak üzere 18 madde yer aldı.

RUSYA: SON DERECE DÜŞMANCA BİR KARAR

Ermenistan'ın, UCM tarafından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tutuklanmasına yönelik aldığı kararın da farkında olduğuna işaret eden Peskov, ''Ermenistan'ın Roma Statüsü kararı, bize yönelik son derece düşmanca bir karar. Onaylayabileceğimiz bir durum değil." demişti.

Rusya'ya büyük rest! Roma Statüsü'ne onay verildi: Putin Ermenistan'a ayak basarsa tutuklanacak

Putin yönetimi, UCM ile ilgili verilecek onayın "ciddi sonuçlara" yol açabileceği uyarısında bulunuyordu.

PUTİN HAKKINDA ÇIKARILAN KARARLAR

UCM, mart ayında, "çocukların Ukrayna'dan kaçırılması ve zorla sınır dışı edilmesiyle" bağlantılı olarak hem Putin hem de Rusya'nın çocuk haklarından sorumlu komiseri Maria Lvova-Belova hakkında tutuklama emri çıkarmıştı.

Paşinyan, Politico'ya verdiği röportajda, "Ukrayna'da yaşananların sonucunda Rusya'nın yeteneklerinin değiştiğini" belirterek, Ermenistan'ın güvenlik konusunda Moskova'ya bel bağlamak yerine kendi bağımsızlığını güçlendirmesi gerektiğini savunmuştu.

ERMENİSTAN: RUSYA BİZİ YALNIZ BIRAKTI

Rusya-Ermenistan ilişkileri, Azerbaycan'ın, kendi toprağı olan Karabağ'da yeniden kontrol sağlamasıyla iyice kötüleşti.

Paşinyan hükümeti, Moskova'nın kendilerini Bakü karşısında yalnız bıraktığını ifade etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...