Tgrt Haber

Rusya’ya şok! Üst düzey yöneticisi Ukrayna'ya kaçtı, orduya katıldı!

27 Nisan 2022 14:48 - Güncelleme : 27 Nisan 2022 14:59
Rusya’ya şok! Üst düzey yöneticisi Ukrayna'ya kaçtı, orduya katıldı!

Gazprombank'ın üst düzey yöneticisi Igor Volobuev, Rus ordusuna karşı savaşmak için Ukrayna'ya kaçtı. Rus geçmişini silmek istediğini belirten Volobuev, savaşı kazanana kadar Ukrayna'da savaşmak istediğini vurguladı. Volobuev, peş peşe intihar ettiği iddia edilen Rus oligarklarla ilgili de çarpıcı yorumlarda bulundu.

Rus enerji devi Gazprom'un yan kuruluşu olan ve Rusya'nın en önemli bankalarından biri olan Gazprombank'ın üst düzey yöneticisi Igor Volobuev, ülkeden kaçtı. Rus ordusuna karşı savaşa katılmak için Rusya'dan anavatanı Ukrayna'ya kaçan Volobuev, 20 yıl boyunca Rusya'da yaşadığını belirterek “Artık orada kalamazdım. Ben Ukrayna vatandaşıyım, Oktyrka'da doğdum. Rusya'nın anavatanıma neler yaptığını kenardan izleyemedim” dedi.

BABAM SOĞUK BODRUMDA YAŞADI

Volobuev, Rus ordusunun Ukrayna'da ailesini ve sevdiklerini öldürdüğünü belirterek "Babam bir ay boyunca soğuk bir bodrum katında yaşadı. Çocukluğumdan beri tanıdığım insanlar benden utandıklarını söylüyor. Çok pişmanım, çok utanıyorum, ömrümün sonuna kadar bunun bedelini ödeyeceğim. Rus geçmişimi silmek ve savaşı kazanana kadar Ukrayna'da kalmak istiyorum" ifadelerini kullandı. 

KARİYERİMİ GERİDE BIRAKTIM

2004 yılından beri Rusya'dan ayrılmak istediğini ancak ailevi nedenlerden dolayı bunu yapamadığını anlatan Volobuev, Gazprombank'ın Halkla İlişkiler ekibinin üst düzey yöneticisi olduğunu, 33 yıllık kariyerini geride bıraktığını söyledi. Ayrıca Rusya'dan kaçtığını kimsenin bilmediğini söyledi. Bu süreçte Rusya'yı terk ettiği bilinen diğer üst düzey isimler arasında Sberbank yönetim kurulu birinci başkan yardımcısı Lev Khasis, başkanlık elçisi Anatoly Chubais ve Aeroflot CEO yardımcısı Andrei Panov yer alıyor.

Rusya’ya şok! Üst düzey yöneticisi Ukrayna'ya kaçtı, orduya katıldı!

OLİGARKLARIN ÖLÜMÜ ŞAİBEL 

Volobuev, Rus oligarkların şüpheli ölümleri ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Eski Gazprombank yöneticisi Vladislav Avayev ve eski enerji devi Novatek'in üst düzey yöneticisi Sergei Protosenya'nın ölümlerinin intihar olmadığını iddia etti. Volobuev, Avayev'in çok fazla bilgiye hakim olmasından dolayı öldürülmüş olabileceğini kaydetti.

Volobuev, Avayev için "Onu şahsen tanımıyordum ancak intihar ettiği iddiası sırasında Gazprombank'ın ilk başkan yardımcısıydı. Karısını ve kızını öldürebileceğini sanmıyorum. Bildiği şeyler nedeni ile tehdit oluşturmuş, bu nedenle de öldürülüp intihar süsü verilmiş olabilirler" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...