Tgrt Haber

Türkiye'deki S-400’ler Ukrayna'ya verilsin önerisine Ankara’dan şartlı açıklama

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
23 Mart 2022 21:37 - Güncelleme : 23 Mart 2022 23:46
Türkiye'deki S-400’ler Ukrayna'ya verilsin önerisine Ankara’dan şartlı açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, eski CIA yönetici olan Paul Kolbe’nin teklifini ilişkin Amerika merkezli uluslararası The Wall Street Journal gazetesine konuştu. Türkiye’nin Ukrayna’ya S-400 hava sistemi yardımı önerisi ile ilgili net konuşan Altun, Batı’nın F-35’leri ve Patriot bataryalarını herhangi bir ön koşul olmadan Türkiye’ye göndermesi takdirde bunun konuşulabileceğini ifade etti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta dördüncü hafta geride kalırken eski CIA yönetici olan Paul Kolbe’den gelen ilginç silah takası önerisi gündeme oturdu. Türkiye’nin elindeki Rus yapımı hava sistemleri S-400’lerin Ukrayna’ya gönderilmesini öneren Kolbe, yayımladığı makalede Ankara'nın kabul etmesi takdirde ABD'nin Türkiye'yi projeden çıkardığı F-35 savaş uçağı konsorsiyomuna geri almasının uygun olacağını ifade etti.

“RUS FÜZELERİ UKRAYNA’YI SAVUNABİLİR”

Eski CIA yöneticisi ve Rusya ve Avrasya uzmanı Paul Kolbe tarafından kaleme alınan "Türkiye'nin Rus Füzeleri Ukrayna'yı Savunabilir" başlıklı WSJ'daki analiz yazısında, Washington - Ankara hattındaki anlaşmazlığı çözmenin bir yolu olarak Ankara'nın elindeki S-400'ü Ukrayna'ya vermesi, Washington'ın da buna karşın Ankara'yı F-35 konsorsiyumuna geri alması öneriliyor. Kolbe, böylece adaletin sağlanacağını iddia etti.

“ÜÇLÜ BİR OYUNA NE DERSİNİZ”

Kolbe yazısında, "Üçlü bir oyuna ne dersiniz? ABD, Rus savaş uçaklarına karşı Türkiye'nin elindeki S-400'leri Ukrayna'ya göndermesine yardım etsin. Bunun yerine Türklere yeni bir alternatif sunarak F-35 sevkiyatlarını başlatsın. Bu, aynı zamanda ABD - Türkiye ilişkilerinin düzelmesine de yardımcı olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'deki S-400’ler Ukrayna'ya verilsin önerisine Ankara’dan şartlı açıklama

ALTUN: F-35 VE PATRİOT KOŞULSUZ TÜRKİYE’YE GÖNDERİLMELİ

Paul Kolbe’nin gündeme getirdiği teklif ile ilgili Türkiye’den ilk açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, The Wall Street Journal gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye’nin Ukrayna’ya hava sistemi yardımı için Batı’nın F-35’leri ve Patriot bataryalarını herhangi bir ön koşul olmadan göndermesi gerektiğini ifade etti. Altun, bunun üzerine S-400’lerin Ukrayna’ya gönderilmesinin konuşulabileceği söyledi.

PAUL KOLBE KİMDİR?

Halihazırda Belfer Merkezi'nde İstihbarat Projesi Direktörü olarak görev yapan Paul Kolbe, uzun süre CIA'de çalıştı. Kolbe'nin yurt dışı görevleri arasında Sovyetler Birliği, Balkanlar, Güneydoğu Asya, Güney Afrika ve Orta Avrupa bulunuyordu.

Türkiye'deki S-400’ler Ukrayna'ya verilsin önerisine Ankara’dan şartlı açıklama

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...