Tgrt Haber

Sabah kükreme sesleriyle uyandılar! Polisten uyarı: Sokağa çıkmayın 'tehlike' dışarda

20 Temmuz 2023 11:25 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 14:09

Almanya'nın başkenti Berlin'in güneyindeki Kleinmachnow, Teltow ve Stahnsdorf bölgelerinde yaşayanlar sabah kükreme sesleriyle uyandılar. Polisten kaçak bir aslan olduğu konusunda uyarılar geldi.

Berlin​'in güneyinde bulunan Kleinmachnow, Teltow ve Stahnsdorf bölgelerinde yaşayan vatandaşlara polisten 'sokağa çıkmayın' uyarısı geldi. Polis, sosyal medya hesapları ve yerel medyadan yaptığı uyarılarda sokakta başıboş gezen bir aslanolduğunu belirtti, uyarılarda bulundu.

Yekililer, 'sokağa çıkmayın' uyarısı yaparken evcil hayvanların da gezdirilmemesini tavsiye etti. 5 özel eğitimli avcının aslanın peşinde olduğu belirtilirken bu avcıların sakinleştirici iğne kullanacakları da açıklandı. Avcıların aramalarını Stahnsdorf ve Kleinmachnow bölgelerinde yoğunlaştırdığı da belirtildi.

Sabah kükreme sesleriyle uyandılar! Polisten uyarı: Sokağa çıkmayın 'tehlike' dışarda

KÜKREME SESLERİYLE UYANDILAR

Bölgede yaşayanlar kükreme sesleri duyduklarını açıklarken, iki polis helikopterinin devriye gezdiğini ve polisin de bazı yolları kapattığı açıklandı. Helikopterdeki polislerin bölgeyi termal görüntüleme sistemleriyle incelediği de belirtildi.

Henüz aslanın izine rastlanılmazken yetkililer, “Bölgedeki hiçbir hayvanat bahçesi ve sirkten kayıp açıklaması gelmedi” ifadesini kullandı.

Polis Sözcüsü Daniel Keip, “Gece yarısı sıralarında görgü tanıkları vahşi bir hayvanın bir yaban domuzunu ısırdığını görmüş. Bununla ilgili görüntülerimiz de var ve bu görüntülere göre bunun dişi bir aslan olduğu çok net. Bunun gerçekliğinden şüphe etmemizi gerektiren bir neden bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...