Tgrt Haber

Sadece 1 sivrisinek tarafından ısırıldı 3 virüsü birden kaptı! Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
04 Eylül 2024 17:33 - Güncelleme : 04 Eylül 2024 17:40
Sadece 1 sivrisinek tarafından ısırıldı 3 virüsü birden kaptı! Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor

ABD'nin New Hampshire'da yaşayan 54 yaşındaki Joe Casey, bir sivrisinek tarafından ısırıldı fakat 3 virüs birden kaptı. Doğu at ensefaliti, St. Louis ensefaliti ve Batı Nil Virüsü'ne yakalanan Casey'in beyninde şişlik oluştu, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. 

ABD'nin New Hampshire eyaletinde yaşayan 54 yaşındaki Joe Casey, ağustos ayının başlarında bir sivrisinek​ tarafından ısırıldı ve 3 virüs​ birden vücuduna girdi. Sivrisinek​ kaynaklı Doğu at ensefaliti, St. Louis ensefaliti ve Batı Nil Virüsü olmak üzere 3 virüs​ nedeniyle hastanelik olan Casey, yoğun bakımda entübe edildi. 

Joe Casey'in beyninde bir şişlik olduğu fakat hangi virüs​ kaynaklı olduğunun belirlenemediği açıklandı. Casey, eşi ve çocuklarıyla neredeyse hiç iletişim kuramıyor. 

Sadece 1 sivrisinek tarafından ısırıldı 3 virüsü birden kaptı! Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor - 1. Resim

Ailesi, böyle bir durumun herkesin başına gelebileceğini Casey'in yaşadıklarının sadece bir sivrisinek​ yüzünden kaynaklandığını ifade etti. 

3 haftadır yoğun bakımda tutulan Casey'i bu kadar hasta görmenin yürek parçalayıcı olduğunu dile getiren aile, başlarına geleni herkese duyurmak istediklerini belirtti. 

Sadece 1 sivrisinek tarafından ısırıldı 3 virüsü birden kaptı! Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor - 2. Resim

ABD'DE DOĞU AT ENSEFALİTİ'YE YAKALANAN HASTA ÖLDÜ

Öte yandan geçtiğimiz hafta aynı eyalette Doğu at ensefaliti hastalığına yakalanan 41 yaşındaki Steven Perry hayatını kaybetti. Eyalet kurumu, Perry'nin on yıldır görülen ilk enfeksiyon nedeniyle öldüğünü bildirdi. 

Sadece 1 sivrisinek tarafından ısırıldı 3 virüsü birden kaptı! Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor - 3. Resim

DOĞU AT ENSEFALİTİ (EEE)

Doğu at ensefaliti (EEE), insanlara sivrisinekler aracılığıyla yayılıyor. Nadir görülen bir hastalık olsa da ölümcül olduğu biliniyor. Vakaların yaklaşık yüzde 30'u hayatını kaybediyor. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne (CDC) göre, hayatta kalanlar genellikle devam eden nörolojik sorunlar geliştiriyor. Koma ve nöbetler görülebiliyor.

BATI NİL VİRÜSÜ

Batı Nil Virüsü, sivrisinek​ kaynaklı hastalıkların başında geliyor. CDC'ye göre, 2024 yılında 38 eyalette görüldü, 377 virüs​ vakası kayıtlara geçti.

ST. LOUIS ENSEFALİTİ

CDC, St. Louis ensefaliti enfeksiyonuna yakalanan kişilerde genellikle herhangi bir belirti görülmediğini ancak bazılarında ateş, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma ve yorgunluk görülebileceğini belirtti.

CDC'ye göre bu üç hastalığın tedavisi için herhangi bir ilaç veya aşı bulunmuyor.

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
Sonraki Haber Yükleniyor...