Tgrt Haber

Sahra hastanesi için Türk heyeti Gazze'de, incelemelere başladılar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
28 Kasım 2023 13:36 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 13:55

İsrail-Gazze arasındaki kısmi ateşkes iki gün daha uzatıldı. Türkiye tarafından Gazze'de kurulması planlanan sahra hastanesinin fizibilite çalışmalarını yapacak teknik heyet, Gazze'ye gitti. 

Türkiye​ tarafından Gazze​'de kurulması öngörülen sahra hastanesinin fizibilite çalışmalarını yapacak Türk teknik heyetin, Mısır üzerinden Gazze'ye gitti. Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada, "Heyetimizin tespitlerine bağlı olarak hastanenin bir an önce faaliyete geçirilmesini planlıyoruz." ifadesine yer verildi.  Türkiye, Gazze'deki on binlerce yaralı sivilin tedavi imkanına kavuşabilmesi için de Gazze içinde bir sahra hastanesi kurmak üzere hazırlıklarını son aşamaya getirmişti. TGRT Haber’den Kaan Kalyoncu, detayları paylaştı. 

KONTEYNER KENTLER KURULACAK 

Türk yetkililer, havaların soğuması ve kış şartlarının kendini belli etmesiyle ortaya çıkan acil ihtiyaçlarına binaen Gazzeli ailelerin başını sokabilecekleri konteynerlerin konuşlandırılması için de çalışmalar yürütüyor. Gazze'de konteyner kentler kurulması için fizibilite çalışmaları yapan Türk yetkililer, Katar yönetimiyle bu konuda ve insani yardımların Türkiye'den Gazze’ye gönderilmesi hususunda bir işbirliği zemini oluştuğunu bildirmişti.

TÜRKİYE TAM DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR 

“Türkiye Gazze'de sahra hastanesi kurması için Türk heyeti geçtiğimiz saat diliminde Refah Sınır Kapısından Gazze'ye giriş yaptı” ifadelerini kullanan Kalyoncu, şunları söyledi:  “İsrail'in koordinat verdiği bölgede, yani güvenli bölge olarak gösterilen noktada, Türkiye Gazze'de bir sahra hastanesi kuracak. Türk heyeti şu anda fizibilite çalışması yapılıyor. Türkiye, Filistinlilere Gazzelilere tam desteğini sürdürüyor.” 

İSRAİL GÖZALTILARA DEVAM EDİYOR 

Kalyoncu, Hamas’ın 20 İsrailliyi daha serbest bırakacağını ve bunun karşılığında 2 günlük bir ateşkes olacağını hatırlatarak “Ancak İsrail, Filistinli tutsakları cezaevinden serbest bırakıyor ama özellikle Batı Şeria'da Filistinliler gözaltına alınmaya devam ediyor. İsrail polisi geçtiğimiz günlerde çok sayıda Filistin evine baskın düzenledi" dedi. 

Kalıcı ateşkes çalışmalarının devam ettiğini belirten Kalyoncu, “Mısır, Katar, ABD devrede. Türkiye'nin müzakereleri devam ediyor. Her gün Gazze’ye 200 tır insani yardım kamyonunun girmesi gerekiyor. Bu yardımların arasında gıda malzemeleri, tıp malzemeleri bulunuyor. En önemlisi yakıtın Gazze'ye girmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...