Tgrt Haber

Şarjdaki lityum pil bomba gibi patladı, alevler evi yuttu: 5 yaralı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Mart 2023 19:30 - Güncelleme : 08 Mart 2023 20:06

İngiltere’de bir evde şarja takılı olan elektrikli motosiklet pili bomba gibi patladı. Bir anda alevlerin yükseldiği evde 4 kişi dumandan etkilenirken, 1 kişinin ağzında ve nefes borusunda yanıklar oluştu.

İngiltere’nin bir evde şarja takılı olan elektrikli motosiklet pili bomba gibi patladı. Büyük bir yangına neden olan patlamada, ev sakinleri panikle kendilerini dışarı atarken, yangında 4 kişi dumandan etkilendi, 1 kişinin ağzında ve nefes borusunda yanıklar oluştu.

"VİDEODA PATLAMANIN BOYUTU AÇIKÇA GÖRÜLÜYOR"

Yangın inceleme biriminde görev yapan yetkili isim John Cavalier, “Lityum pillerin neden olduğu yangınlar yaygın olmakla birlikte, yangının şiddetini gösteren bir videoya sahip olmak yaygın değildir. Videoda yangının kesinlikle korkunç olduğu açıkça görülüyor. Hiçbirimiz bunun evimizde olmasını istemezdik” dedi.

"BAŞIBOŞ ŞEKİLDE ŞARJDA BIRAKMAYIN"

Lityum pil yangınlarının şiddetli ve hızlı yayıldığına dikkat çeken Cavalier, “Ailenizdeki herkesi güvende tutmaya yardımcı olmak için lityum pilleri başıboş şekilde şarjda bırakmayın, çıkış yollarına veya koridorlara koymayın ve piller tam kapasitedeyken şarj cihazlarının fişini prizden çekin” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...