Tgrt Haber

Savaş gemileri Husi güçlerini bombaladı

02 Nisan 2015 22:52
Savaş gemileri Husi güçlerini bombaladı

Yemen'e başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonu kapsamında Aden Körfezi'nde bekletilen savaş gemilerinin, Husilere bağlı güçleri bombaladığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Aden Körfez'inde bekletilen savaş gemileri, Uluslararası Aden Havalimanı yakınlarında konuşlanan Husi Ensarullah hareketine bağlı askeri güçleri hedef aldı.

Havalimanı bölgesinden patlama seslerinin geldiğini aktaran kaynaklar, gemilerin, hangi ülke veya ülkelere ait olduğu konusunda ve saldırıdaki can kaybına ilişkin bilgi vermedi.

Operasyonun Sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, önceki gün, limanların güveliğinin sağlanması ve gözlem amacıyla gönderilen savaş gemilerinin bölgeye ulaştığını açıklamıştı.

- İbb'de Husiler ile kabile üyeleri arasındaki çatışmalar

Bu arada İbb vilayetindeki silahlı kabile üyelerinin, Husi militanların kontrolündeki askeri kontrol noktalarını 2 gün süren çatışmaların ardından ele geçirdiği belirtildi.

El-Kafr kabilesi kaynaklarından alınan bilgiye göre, silahlı kabile üyeleri, Husi militanlar ile girdikleri ve 2 gün süren çatışmaların ardından İbb'e bağlı el-Muhadir kentinin merkezi el-Kedaked bölgesinin dağlık kesimlerinde yer alan askeri kontrol noktalarını ele geçirdi.

Kabile üyeleri ayrıca el-Kafr Emniyet Müdürlüğü'nde kontrolü sağladıklarını ve bölgede askeri araçlarla devriye gezdiklerini kaydetti.

- Milletvekili Cebbari'nin evine baskın iddiası

Öte yandan Husi militanların, milletvekili Abdulaziz Cebbari'nin evine baskın düzenleyerek, oğlunu kaçırdığı iddia edildi.  

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Husi Ensarullah hareketine mensup kişiler, Cebbari'nin başkent Sana'nın güneyinde yer alan Zemar kentindeki evine baskın düzenledi. Baskın sırasında milletvekili Cebbari'nin evde bulunmadığını aktaran tanıklar, militanların, milletvekilinin bir oğlunu kaçırdığını öne sürdü.

Adalet ve İnşa Partisi Genel Sekreteri ve aynı zamanda parlamentodaki Husi karşıtı Ulusal Kurtuluş Bloku Başkanı Cebbari, birkaç gün önce siyasi faaliyetlerden çekildiğini açıklamıştı.

- Rusya ve Hindistan uçak gönderdi

Bu arada Suudi Arabistan öncülüğündeki "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun başlatıldığı 26 Mart'tan bu yana Sana Havalimanı'na ilk sivil uçakların iniş yaptığı belirtildi.

Havalimanı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Rusya ve Hindistan'a ait 4 uçak, ülkedeki vatandaşlarının tahliyesi için Sana Havalimanı'na ulaştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...