Tgrt Haber

Ukraynalı çift savaş meydanında 'evet' dediler: Bombaların altında evlilik

07 Mart 2022 11:34 - Güncelleme : 07 Mart 2022 12:07

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Rus ordusuna karşı kurulan kontrol noktasında görev yapan çift, bombardıman altında evlendi. Yeni evli çift nikahın ardından silah arkadaşları ile kutlama yaptı.

Rusya’nın Ukrayna'yı işgal girişimi devam ederken, bombardıman seslerinin yükseldiği başkent Kiev’de Ukraynalılar Rus ordusuna karşı savaş hazırlığı yapıyor.

Kiev’de Rus ordusunun bir süre saldırılarının durmasını fırsat bilen Ukranyalı Lesia ve Valeriy çifti ateş hattında evlenme kararı aldı. Gönüllü askerlik yaptığı öğrenilen çift için kontrol noktasında nikah kıyıldı.

“DEVLETİMİZİN CANINI KORUYACAĞIZ”

Belediye Başkanı ve eski boksör Vitali Klitschko, çifti tebrik etmek için bölgeye ziyarette bulundu.

Twitter hesabından video paylaşan Klitschko, ‘Bugün başkent savunma taburlarının birinin askerleri olan Lesya ve Valeri’yi tebrik ettim. Uzun süredir birlikteler ve şimdi evlenmeye karar verdiler. Tören kontrol noktalarından birinde gerçekleşti. Hayat devam ediyor! Ve Kiev'in, Kyivites'in, devletimizin canını koruyacağız!’ dedi.

1,5 MİLYON KİŞİ ÜLKEYİ TERK ETTİ

Öte yanda Birleşmiş Milletler, savaşın başladığı günden bu yana 1,5 milyon Ukraynalı ülkelerini terk etmek zorunda kaldığı ve yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği aktarıldı. 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...