Tgrt Haber

Savaş pilotu suikastının detayları ortaya çıktı: Hükümet yalan söyledi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
28 Şubat 2024 17:03 - Güncelleme : 28 Şubat 2024 17:23
Savaş pilotu suikastının detayları ortaya çıktı: Hükümet yalan söyledi

Rusya'dan kaçıp kullandığı helikopterle beraber Ukrayna'ya sığınan ardından İspanya'da öldürülen Rus savaş pilotu Maxim Kuzminov suikastına dair detaylar ortaya çıktı.

Rus savaş pilotu Maxim Kuzminov, kullandığı helikopterle Ukrayna​'ya sığınmış ardından da İspanya​'da suikasta uğramıştı. İspanya'da işlenen Rus savaş pilotu cinayetinin detayları sorulduğunda Savunma Bakanı Margarita Robles, pilot Kuzminov'un ülkede olduğundan haberdar olmadıklarını söylemişti. Fakat İspanya basınından El Mundo gazetesi, Rus pilotun ülkeye geldiği ilk günden beri hükümetin bilgisi olduğunu yazdı.

Hatta haberde, savcılığın üzerinde durduğu olası senaryo da yer aldı. Rus pilot Kuzminov'un kız arkadaşıyla iletişime geçmeye çalışırken yakayı ele verdiği, bu şekilde takibe alındığı düşünülüyor. İspanya'da çok sayıda Rus'un yaşadığı Alicante kentine giderek, annesini de yanına almaya çalışan pilotun bu esnada da kimliğinin açığa çıktığı iddia edildi.

Savaş pilotu suikastının detayları ortaya çıktı: Hükümet yalan söyledi - 1. Resim

Rus pilotun annesine de oğlunun helikopterle kaçmadan önce Rusya'yı terk etmesi gerektiğinin söylendiği de iddialar arasında. Annesine Rusya'yı terk edebilmesi için yalandan bir Kore gezisi ayarlandığı öne sürüldü. Fakat anne Kuzminov, Kore yerine Ukrayna'ya gitti ve tahminlere göre halen orada Kiev yönetiminin koruması altında hayatını idame ettiriyor. 

KIZ ARKADAŞI CİNAYETTE ROL OYNAMIŞ OLABİLİR

Rus pilotun sevgilisinin de cinayette rol oynamış olabileceği iddiası da haberde yer aldı. Suikasttan önce çekilen fotoğraflara göre, Rus pilot sadece sevgilisiyle halka açık yerlerde görüldü. 

İspanyol savcılara göre, Kuzminov'un ölümcül hatası sevdiklerine ulaşmak için eski ilişkisini kullanması ve dinlendiği düşünülen bir Ukrayna hattıyla görüşme yapması oldu.

Savaş pilotu suikastının detayları ortaya çıktı: Hükümet yalan söyledi - 2. Resim

İspanyol yetkililer suikastın Rus Dış İstihbarat Servisi (SVR) tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyor. Moskova ise iddiaları reddediyor.

Savaş pilotu suikastının detayları ortaya çıktı: Hükümet yalan söyledi - 3. Resim

RUS PİLOTUN ÖLÜMÜ

13 Şubat'ta ülkenin güneyindeki Alicante'de bir sitede bulunan evin garajının ölünde silahlı saldırıya uğrayan ve olay yerinde hayatını kaybeden kişinin Rus pilot Maksim Kuzminov olduğunun tespit edildiğini bildirilmişti.

Haberde, görgü tanıklarının, Kuzminov'ın vücuduna yarım düzine mermi boşaltan saldırganların daha sonra arabayla cesedin üzerinden geçerek kaçtıklarını söylediği aktarılmıştı.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...