Tgrt Haber

Savaşın seyri değişecek! ABD'den kritik karar: Patriot hava savunma sistemi gönderilecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
20 Haziran 2024 16:40 - Güncelleme : 20 Haziran 2024 16:41
Savaşın seyri değişecek! ABD'den kritik karar: Patriot hava savunma sistemi gönderilecek

ABD'den Rusya-Ukrayna savaşının seyrini değiştirecek bir karar geldi. Beyaz Saray, Patriot hava savunma sistemleri ve füzeleri için açık siparişleri askıya alarak bu sistemleri sadece Ukrayna'ya göndermeyi planlıyor.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş​ tüm şiddetiyle devam ediyor. Ukrayna​, Rus ordusunun füze ve insansız hava aracı saldırılarından kendisini Patriot​ ve NATO ülkelerinden gelen diğer hava savunma sistemleriyle koruyor. 

ABD; Ukrayna, Rusya​'nın hava saldırılarına yeterli karşılığı verene kadar Patriot hava savunma sistemleri için tüm siparişleri durdurmaya hazırlanıyor.

"HER ŞEY KİEV'E GİDECEK"

ABD Başkanı Joe Biden da geçtiğimiz günlerde beş ülkenin Ukrayna'ya Patriot ve diğer hava savunma sistemlerini göndermeyi kabul ettiğini söylemişti. ABD, Ukrayna'daki ihtiyaç karşılanana kadar üretilen her şeyin Kiev'e göndermeyi planlıyor.  

Savaşın seyri değişecek! ABD'den kritik karar: Patriot hava savunma sistemi gönderilecek - 1. Resim

Financial Times'ın haberine göre; karar hakkında bilgisi olan iki yetkili, ABD'nin yaptığı duyurunun Biden'ın Kiev'e olan bağlılığının altını çizdiğini söyledi.

AVRUPA'NIN DA GÖZÜ BU SAVUNMA SİSTEMLERİNDE

Polonya, Romanya, İspanya ve Almanya, teslim edilmek üzere Patriot sistemleri için siparişleri olan Avrupa ülkeleri arasında yer alıyor.

Savaşın seyri değişecek! ABD'den kritik karar: Patriot hava savunma sistemi gönderilecek - 2. Resim

NATO ülkelerinden oluşan bir koalisyon da ocak ayında bin Patriot füzesi siparişi vermişti. İspanya, Yunanistan ve Romanya'nın cephaneliklerinde Patriot'lar bulunuyor ancak şimdiye kadar bu sistemlerin Ukrayna'ya devredilmesine izin vermediler.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...