Tgrt Haber

Saygısız ABD'li turiste ömür boyu kara liste cezası! Ülkeye giremeyecek

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: CNN International
21 Kasım 2023 08:36 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 08:54
Saygısız ABD'li turiste ömür boyu kara liste cezası! Ülkeye giremeyecek

Filipinler, havalimanında görevli memurlara yönelik yönelik aşağılayıcı hareket ve hakaretlerde bulunan ABD'li turisti affetmedi. Ülkeye sokulmayan Laurence isimli turist ömür boyu kara listeye alındı

Filipinler​'de resmi belgede uygunsuz ifadeler kullanan ve yetkililere kötü davranan ABD​'li bir turistin ülkeye girişi ömür boyu yasaklandı.

MEMURA TELEFON FIRLATTI

CNN International'da yer alan habere göre, Anthony Joseph Laurence isimli turist, havalimanı kontrollerinde çevrimiçi seyahat formu doldurması gerektiği hatırlatılınca naddi aşan davranışlar sergiledi. Görevli memuru küçümseyen saygısız turist, bir başka memura da pasaportunu ve cep telefonunu fırlattı.

Filipin Göç Bürosu müdürü Norman Tansingco, yaptığı açıklamada, 34 yaşındaki Laurence'ın saygısız davranışları nedeniyle ülkeye girişinin reddedildiğini ve kalıcı olarak kara listeye alındığını belirtti.

Tansingco, Laurence'ın doldurması gereken belgede yanlış adres ve eksik kimlik bilgileri paylaştığını, aynı zamanda uygunsuz ifadeler kullandığını belirtti.

Göçmenlik bürosu memurlarına her zaman maksimum tolerans göstermelerini tavsiye ettiklerini söyleyen Tansingco, ABD'li turistin sınırı aştığını aktardı.

ÖNCE İNKAR ETTİ SONRA ÖZÜR DİLEDİ

Buna karşın emlak yatırımları yaptığı ülkeyi belli aralıklarla ziyaret eden Laurence, göçmenlik bürosunun yaptığı açıklamanın doğru olmadığını iddia etti.

Sesini yükseltmediğini ve kimseye herhangi bir şey fırlatmadığını iddia eden Laurence, görevli memurdan yardım istediğini ancak telefonunda seyahat formunu düzgün bir şekilde çalıştıramayınca geri çevrildiğini söyledi.

ABD'li turist, göç bürosundaki işlemlerini hızlı bir şekilde atlatmak için yanlış bilgiler girdiğini ancak formda ne yazdığı hakkındaki sorulara yanıt vermedi.

Daha sonra memurdan özür dilediğini iddia eden Laurence, özrünün kabul edilmediğini aktardı. Filipinli yetkililerin aşırı tepki gösterdiğini söyleyen ABD'li turist, kendisine yasal bir tebligat yapılmadığını öne sürdü.

Kaynak: CNN International

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...