Tgrt Haber

Almanya Başkanı Scholz’un 'esprisine' tepki yağdı: Buna gülüyorsa ülkeyi yönetmesin

11 Haziran 2023 19:06 - Güncelleme : 11 Haziran 2023 19:08
Almanya Başkanı Scholz’un 'esprisine' tepki yağdı: Buna gülüyorsa ülkeyi yönetmesin

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un canlarını hiçe sayarak Avrupa'ya ulaşan ve oradan da Almanya'ya gelen düzensiz göçmenlerle ilgili yaptığı 'espriye' tepki yağdı.

Almanya​ Başbakanı Olaf Scholz, bir etkinliğe göç ve mülteci​ politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu.  Almanya’nın AB​ dış sınırında bulunan bir ülke olmamasına rağmen en fazla iltica başvurusu yapılan ülke olduğunu söyleyen Scholz, Almanya'ya gelen düzensiz göçmenlerin büyük bölümünün başka AB ülkelerinde kayıt altına alınmadığını belirtti. 

"ALMANYA'NIN AKDENİZ'E BÜYÜK BİR SAHİLİ OLMALI"

Almanya'ya gelen yüksek sayıdaki düzensiz göçmeni işaret eden Scholz,“Önceden Avrupa Konseyinde bu espriyi yaptım. Almanya'nın Akdeniz'e büyük bir sahili olmalı. Çünkü gerçekten Akdeniz'e kıyısı olan ülkelere göre, Akdeniz üzerinden Avrupa'ya gelen sığınmacıların çoğu Almanya'ya geliyor" ifadelerini kullandı.

"BU ESPİRİYE GÜLÜYORSA ÜLKEYİ YÖNETMEMELİ"

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre; Scholz’un "espri" olarak nitelendirdiği sözlerine sosyal medyada tepki yağdı. Akdeniz’de gemilerle düzensiz göçmenleri kurtarma çalışmaları yapan Alman sivil toplum kuruluşu Sea Watch, Scholz’u sert sözlerle eleştirdi. Yapılan açıklamada, "Sadece 2023’te Akdeniz'de 1150’den fazla ölüm yaşandı. Şansölyenin aklına gelen kötü bir espri. Bunun üzerine gülebilen ülkeyi yönetmemeli" ifadelerine yer verildi.

"BAŞKALARININ ACISIYLA DALGA GEÇİYOR"

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Matthias Hauer de özellikle bir Alman başbakanının başkalarının acısıyla dalga geçmemesi gerektiğini belirtti. Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi Lilly Baudszun da "Sosyal demokrat bir başkan insanlar hakkında asla böyle konuşmamalı" şeklinde paylaşımda bulundu.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
memo can12 Haziran 2023 01:05

avustraya ve isvicre polisi mültecileri yönlendiriyor almanyaya nasil gidecekleri icin yardimda bulunuyor bunu akdeniz ülkelerine baglamak cok sacma fransa ingiltere akdeniz ülkesimi? neden oradan mülteci geliyor

Sonraki Haber Yükleniyor...