Tgrt Haber

Seçimlere yurt dışından görülmemiş ilgi! Financial Times yazdı

01 May 2023 15:59 - Güncelleme : 01 May 2023 16:06
Seçimlere yurt dışından görülmemiş ilgi! Financial Times yazdı

İngiliz Financial Times, Türkiye'deki seçimlere yurt dışından rekor katılımın olduğunu yazarken "on binlerce insanın" hafta sonu o kullanmak için elçiliklere akın ettiği yorumunu yaptı.

14 Mayıs'taki seçimlere sadece dünya medyasının yoğun ilgisi sürüyor. İngiliz merkezli ekonomi gazetesi Financial Times (FT), seçimlere yurt dışındaki Türk seçmenlerin büyük ilgisini sütunlarına taşıdı.

REKOR KATILIM

Haberde "Avrupa genelinde on binlerce insan hafta sonu Türkiye'deki seçimler için oyunu kullandı" ifadesine yer veren FT, ilk tespitlere göre rekor bir katılımın olduğunu aktardı. Yurt dışında yaşayan toplam 3,4 milyon Türk vatandaşının oy kullanacağı bilgisini veren gazete, hükümetin Avrupa'daki oy kullanma merkezlerinin sayısını da yoğun ilgi nedeniyle artırdığını bildirdi.

YURT DIŞI SEÇMENLERİNİN SEÇİME ETKİSİ NE KADAR?

Financial Times, uzmanların seçim ile ilgili değerlendirmelerine de yer verdi. Analistler, 2018'deki son parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde toplam oyların yüzde 3'ünü oluşturan yurt dışı seçmenlerinin etkisinin bazen abartıldığını belirtti. "Ancak bu grup yine de, parlamentodaki sandalyeleri sarsma potansiyeline sahip ve kamuoyu anketlerinin Erdoğan​ ile ana rakibi Kılıçdaroğlu​ arasında göğüs göğüse olduğunu gösterdiği cumhurbaşkanlığı yarışında her bir oy önemli." ifadeleri kullanıldı.

EN KRİTİK ÜLKE ALMANYA

FT, yaklaşık 3 milyon Türk'ün yaşadığı ve bunların 1,5 milyonunun oy kullanma hakkına sahip olduğu Almanya'nın en kritik ülke olduğunn altını çizdi. AK Parti'nin kalelelerinden Essen'de binlerce kişinin sandıklara akın ettiğini belirten gazete, seçmenlerin Essen çevresindeki kasabalardan minibüslerle şehir merkezine taşındığınu, çoğunluğun da Erdoğan'a tam desteğini dile getirdiğini yazdı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...