Tgrt Haber

Ukraynalı bakan Twitter'da 500 kg'lık patlamayan bombayı paylaştı çağrıda bulundu

07 Mart 2022 11:37 - Güncelleme : 07 Mart 2022 12:24
Ukrayna savaşın ilk gününden beri 'uçuşa yasak bölge' çağrısını yineliyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, kent merkezine düşen fakat patlamayan 500 kg'lik devasa bombanın fotoğraflarını sosyal medya hesabı Twitter'da paylaştı ve ''Bir şeyler yapın'' çağrısında bulundu.

Ukrayna savaşın ilk gününden beri 'uçuşa yasak bölge' çağrısını yineliyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 12. gününde de çatışmalar ve yoğun bombardımanlar devam ederken sivillerin tahliyesi için insani koridor çağrıları peş peşe geliyor. Rusya zaman zaman sivillerin tahliyesi için ateşkes duyursa da Ukrayna, tahliye sırasında sivillerin hayatını kaybettiğini duyurdu. İnsanların cansız bedenlerinin yer aldığı acı kareler savaş gerçeğini bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne seriyor.

İşgal altındaki Ukrayna'dan gelen dikkat çeken karelerden birini Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, sosyal medya hesabı Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Bakanın yayımladığı görüntüde 500 kg'lık devasa bir bomba kent merkezinde patlamamış halde duruyor.

Ukrayna'nın stratejik kentlerinden biri olan ve Kiev'in kuzey doğusundaki Chernihiv ilk günden beri Rusların yoğun saldırılarına maruz kaldı. Dün yapılan bir bombardıman sırasında 500 kg'lık Rus bombası bir binanın üzerine düştü ancak patlamadı.

Ukraynalı bakan Twitter'da 500 kg'lık patlamayan bombayı paylaştı çağrıda bulundu

''BİR ŞEYLER YAPIN''

Patlamayan devasa bombanın yanı sıra Rus güçlerinin ülkeyi işgalinin ilk gününden bu yana birçok başka bomba patladığını ve binlerce Ukraynalı sivilin hayatını kaybettiğini belirten Ukraynalı Bakan, kan dökülmesini önlemenin tek yolunun Ukrayna hava sahasını kapatmak ya da ülkeye savaş uçakları tedarik etmek olduğunu söyledi. 

Kuleba Twitter hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu korkunç 500 kg'lık Rus bombası, Çernihiv'de bir binaya düştü ve patlamadı. Patlayan bombaların pek çoğu da masum erkekleri, kadınları ve çocukları öldürdü. Halkımızı Rus barbarlarından korumamıza yardım edin! Gökyüzünü kapatmamıza yardım edin, bize savaş uçakları sağlayın. Bir şeyler yapın."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...