Tgrt Haber

Seul'de başörtüsüz yarışan İranlı sporcunun akıbeti bilinemiyor! Son paylaşımı kafa karıştırdı

18 Ekim 2022 16:50 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 17:14

İran'daki Mahsa Amini protestolarına destek için Seul'deki olimpiyatlarda başörtüsüz yarışan İranlı milli sporcu Elnaz Rekabi'nin akıbeti bilinemiyor. İran'a döndüğünde hapse atılacağı iddia edilen Rekabi'nin son paylaşımı ise kafaları karıştırdı.

İran​'da başörtüsünü kurallara uygun takmadığı gerekçesiyle alındığı gözaltında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ardından başlayan protestolara destek vermek isteyen İranlı milli sporcu Elnaz Rekabi, geçtiğimiz günlerde Seul'de düzenlenen olimpiyatlarda başörtüsüz olarak yarıştı. Şimdiye kadar katıldığı tüm yarışlarda başörtüsüyle yarışan Rekabi'nin o anları sosyal medyada kısa sürede yayıldı. İranlı milli sporcu, protestoların simgelerinden biri haline geldi ve binlerce kişiden destek gördü.

Seul'de başörtüsüz yarışan İranlı sporcunun akıbeti bilinemiyor! Son paylaşımı kafa karıştırdı

Fakat İran'a dönmek zorunda olan Elnaz Rekabi'nin akıbetinin ne olacağı endişe vericiydi. Birçok kişi Rekabi'nin İran'a döndüğünde yargılanacağını, hapse atılacağını, cezalandırılacağını düşünüyordu. Rekabi'nin de bu durumu göze aldığı düşünülüyordu ki sosyal medyada yaptığı bir paylaşım kafaları karıştırdı. 

''ZAMANLAMA VE ANİ ÇAĞRI NEDENİYLE...''

Elemelere başörtüsüz çıkan kadın sporcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Öncelikle neden olduğum tüm endişeler için özür dilerim. Tırmanışa başlamanın zamanlaması ve ani çağrı nedeniyle başörtüm istemeden sorunlu hale geldi. Şu anda önceden planlanmış zaman çizelgesine göre ekiple birlikte İran'a dönüş yolundayım" ifadelerine yer verdi.

Bu paylaşımın ardından ortalıktan kaybolan Elnaz Rekabi'nin akıbeti hakkında kimse bir bilgiye sahip değil. İranlı kaya tırmanışçısının akıbeti herkesin merak konusu haline geldi. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...