Tgrt Haber

Shanshan Tayfunu alarmı! Uçuşlar durdu, tren seferleri iptal

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Ağustos 2024 09:48 - Güncelleme : 28 Ağustos 2024 14:50

Japonya'nın Kagoshima ve Miyazaki eyaletlerinde Shanshan Tayfunu alarmı verildi. Şimdiye kadar 500 uçuş iptal edildi, bazı hızlı tren seferleri durduruldu. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), sel ve heyelana karşı uyarılarda bulundu. Shanshan Tayfunu nedeniyle en az 4 kişi yaralanırken yaklaşık 870 bin kişiye tahliye uyarısı yapıldı.

Japonya​'nın birçok bölgesinde Shanshan Tayfunu hayatı olumsuz etkiledi. Bu akşam itibariyle etkili olması beklenen tayfun nedeniyle en az 500 uçuş tedbir amaçlı iptal edildi, binlerce yolcu uçuşunu gerçekleştiremedi. İlerleyen saatlerde daha fazla uçuşun iptal edilebileceği konusunda uyaran yetkililer, yolcuları firmaların güncel uçuş bilgilerini takip etmeye çağırdı.

4 KİŞİ YARALANDI

Yerel yetkililerden edinilen bilgilere göre, tayfunun yol açtığı şiddetli rüzgarların neden olduğu kazalar nedeniyle Miyazaki eyaletinde 3, Kagoshima eyaletinde ise 1 kişi yaralandı. Kagoshima, Miyazaki, Kochi ve Ehime eyaletlerindeki bazı yapılarda da maddi hasar meydana geldi. 

Shanshan Tayfunu alarmı! Uçuşlar durdu, tren seferleri iptal - 1. Resim


SHANSHAN DEMİRYOLLARINI DA OLUMSUZ ETKİLEDİ

Hava trafiğini olumsuz etkileyen Shanshan Tayfunu tedbirleri demiryollarını da etkiledi. Kyushu Hızlı Tren Hattı üzerinde yer alan Kumamoto İstasyonu ile Kagoshima-chuo İstasyonu arasındaki seferlerin bu akşam 20.00 itibariyle askıya alınacağı açıklanırken, diğer hızlı tren hatlarında da sefer iptalleri ve gecikmeler yaşanabileceği bildirildi.

Kagoshima ve Miyazaki eyaletlerinde bulunan 130 postanede gişe operasyonları geçici olarak askıya alındı ve özel kargo firmaları teslimatlarda gecikmeler yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Shanshan Tayfunu alarmı! Uçuşlar durdu, tren seferleri iptal - 2. Resim


SEL VE HEYELAN UYARISI

Japonya​ Meteoroloji Ajansı (JMA) ise, Shanshan Tayfunu'nun bugün öğle saatleri itibariyle Kagoshima eyaletinde bulunan Yakushima adası açıklarından kuzey-kuzeybatı yönüne doğru hareket ettiğini duyurdu. Tayfunun Kyushu adasından karaya çıkabileceğini açıklayan yetkililer, şiddetli rüzgarlar, sel baskınları ve toprak kaymalarına karşı hazırlıklı olma çağrısı yaptı.

Shanshan Tayfunu alarmı! Uçuşlar durdu, tren seferleri iptal - 3. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...