Tgrt Haber

Şiddetli fırtına kargo gemisini batırdı: 9 kayıp

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ocak 2023 09:40 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 09:52
Fotoğraf: Arşiv

Japonya'nın Nagasaki eyaleti açıklarında 22 mürettebatı bulunan bir kargo gemisi battı. Feci olay sonrası mürettebattan 13 kişi kurtarılırken, 9 kişiyi ise arama çalışmaları devam ediyor.

Fotoğraf: Arşiv

Japonya'nın Nagasaki eyaleti açıklarında seyreden Hong Kong bandıralı Jintian adlı 6 bin 551 tonluk kargo gemisi​, gece saatlerinde şiddetli fırtına​ nedeniyle imdat çağrısı verdi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, 14'ü Çinli, 8'i Myanmarlı toplam 22 mürettebatı bulunan gemi su aldıktan kısa süre sonra battığı aktarıldı.

11 MÜRETTEBAT KURTARILDI

Gemiyi terk etmeyi başaran mürettebattan 13'ü kurtarılırken, 9 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri 11.30 sıralarında bölgeye 2 devriye gemisi göndererek arama-kurtarma çalışmalarına destek verirken, Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'nin de bir gemi ile çalışmalara katıldığı açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...