Tgrt Haber

Şifa Hastanesinde insanlık dramı: 6 prematüre bebek oksijensizlikten öldü, hastalara hurma ve tuzlu su verildi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
13 Kasım 2023 16:45 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 17:32

İsrail, Gazze'de saldırılarına devam ediyor. Özellikle hastaneleri hedefine alan İsrail, son olarak  Şifa Hastanesi’ni vurdu. Elektrik kesintisinin yaşandığı hastanede yenidoğan yoğun bakım ünitesinde 6 çocuk oksijensizlikten öldü. 33 bebek ise hayati risk altında. Öte yandan gıdanın tükenmesiyle birlikte hastanede 600 hastaya sadece tuzlu su ve hurma verildi.

İsrail, Şifa ve Kudüs Hastanesini kuşattı.

İsrail ordusu, Gazze​'de saldırılarına devam ederken özellikle hastaneleri hedef alıyor. Son olarak İsrail, 10 bine yakın sivilin sığınağı olan ve 600 hastanın tedavi gördüğü Şifa Hastanesi’ni vurdu. Elektrik kesintisinin yaşandığı hastanede yenidoğan yoğun bakım ünitesinde 6 bebek oksijensizlikten hayatını kaybetti.  

33 BEBEK RİSK ALTINDA 

Şifa Hastanesi​ Müdürü Muhammed Ebu Selmiye, hastanede kuvözleri çalıştıracak yakıtın tükenmesi nedeniyle yenidoğan yoğun bakım ünitesinde bulunan 33 bebeğin daha hayatını kaybetme riski altında olduğunu söyledi. Gazze'deki en büyük tıbbi kompleksin müdürü Ebu Selmiye, "Maalesef elektrik kesintisi nedeniyle 39 bebekten altısını kaybettik" dedi. İki bebeğin hastanede kuvözlere elektrik sağlayarak sıcaklığın artmasını ve sürekli oksijen akışını sağlayan yakıt eksikliği nedeniyle öldüğünü açıkladı. Sıcak bölgede bulunan TGRT Haber’den Kaan Kalyoncu detayları paylaştı. 

İLKEL YÖNTEMLER KULLANIYORUZ! SABAHA KADAR ELEKTRİĞİMİZ VAR

Ebu Selmiye, "Düşük sıcaklık ve oksijen yetersizliği nedeniyle öldüler. Şimdi onları hayatta tutmak için ilkel yöntemler kullanıyoruz" dedi. Sabaha kadar yetecek elektriğin olduğunu belirten Ebu Selmiye, "Elektrik kesildiğinde bu yenidoğanlar da diğerleri gibi hayatını kaybedecek" diye uyarıda bulundu. 

Yeni doğan ünitesinde 33 bebeğin hayatı risk altında

İKİZLERİNDEN AYRI KALDILAR 

Tıbbi yardım örgütü Sınır Tanımayan Doktorlar (Medecins Sans Frontieres ya da MSF) "Birilerinin bize hastaları tahliye edebileceklerinin garantisini vermesini istiyoruz, çünkü yaklaşık 600 yatan hastamız var" şeklinde açıklamada bulundu. Şifa Hastanesi'nde Mira ve Dahab adında iki prematüre kız bebeğin babası olan İsmail Yasin, eşiyle birlikte Gazze'nin güneyine tahliye edilmek zorunda kaldığında 33 günlük ikizlerinden ayrı kaldığını söyledi.

KIZIL HAÇ’A BAŞVURDULAR 

İsmail Yasin, "Şifa Hastanesi'ndeki kuvözlerde geride kalmak zorunda kaldılar. Duygularımı tarif edemem. Yeni doğan çocuklarımın güvenliğini sağlayamıyorum" dedi ve çocuklarının nakledilmesine yardımcı olmaları için Kızıl Haç ve uluslararası kurumlara başvurduğunu söyledi. Yasin, "Kızlarım hakkında bilgi almak istiyorum. Umarım iyilerdir. Birinin kızlarımı Şifa'dan bana ve güneydeki annelerine ulaştırmasını istiyorum" dedi. 

HASTALARA HURMA VE TUZLU SU VERİLDİ 

Hastanelerin cephe hattına döndüğüne dikkat çeken Kalyoncu, şu detayları paylaştı: “Şifa ve Kudüs Hastanesinin çevresini kuşattı. Şifa Hastanesinde 650’ye yakın hasta ver ve 10 bini aşkın sivil buraya sığındı. Ameliyathane, kardiyoloji, poliklinik vuruldu, son olarak yoğun bakım vuruldu. Elektrik olmadığı için 6 bebek öldü, 33 bebeğin hayatı risk altında. Kızıl Haç ve İsrail bebekleri hastaneden çıkartacaklarını söyledi. Halen bir adım atılmış durumda değil. Yaralılara tuzlu su ve hurma verdiler. Gıda yok. İsrail, Şifa ve Kudüs Hastanesi kuşatıldı. Maalesef hizmet veren bir hastane kalmadı.” 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...