Tgrt Haber

Bu acıya yürek dayanmaz! İran’da Muhsin Şikari’nin idamı sonrası ailesinin haykırışları sokağı inletti

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
09 Aralık 2022 06:56 - Güncelleme : 09 Aralık 2022 07:06

İran’da Mahsa Amini’nin ölümünün ardından başlayan protestolarında 23 yaşındaki Muhsin Şikari idam edildi. Şikari’nin ailesinin sokağa çıkarak haykırması yürekleri dağlarken o anlar sosyal medyada gündem oldu.

İran’da ‘ahlak polisleri’ tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini’nin ölümü sonrası ülkede protestolar şiddetlendi. Eylemciler aylardır rejim karşıtı sloganlar atarak yaşananlara tepki gösterirken kolluk kuvvetleri ise çok sayıda protestocuyu gözaltına aldı. Birçok insanın hayatını kaybetmesine yol açan rejimin sert tutumu ayrıca gözaltına alınan protestoculardan bazılarına idam​ cezası verilmesi ile ayyuka çıktı.

ŞİKARİ’NİN AİLESİNİN FERYADI SOKAĞI İNLETTİ

İran’da şuana kadar idam edilen 11 kişiden biri olan Muhsin Şikari’nin infaz edildiği bildirildi. 23 yaşında olduğu öğrenilen Şikari’nin ölümü sonrasında ailesi sokağa çıkarak haykırdı. O anlar kameraya yansırken acı dolu ağıtlar yürekleri dağladı. Sosyal medyada gündem olan görüntülerde kullanıcılarİran​ rejimine tepkilerini bir kez daha dile getirdi.

İDAM EDİLEN İLK GÖSTERİCİ OLDU

Şikari, İran’da Mahsa Amini​ protestolarıyla bağlantılı idam edilen ilk gösterici oldu. İran Ceza Kanunu'na göre, "kamu düzenini bozmak, bozgunculuk yapmak ve devlete karşı savaş açmak" gibi suçları işleyenler idam istemiyle yargılanıyor.

Bu acıya yürek dayanmaz! İran’da Muhsin Şikari’nin idamı sonrası ailesinin haykırışları sokağı inletti

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'DEN MESAJ

Birleşmiş Milletler (BM), İran'da ülke çapındaki protestolarla ilgili idama mahkum edilen 23 yaşındaki gencin cezasının infaz edilmesini kınadı. BM'den yapılan yazılı açıklamada, BM uzmanlarının, İran'daki idam kararlarıyla ilgili endişelere dikkat çektiği belirtildi.

GÖZALTI VE ÖLÜ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA) verilerine göre, protestolarda bugüne kadar en az 475 kişi hayatını kaybetti, 18 bin 240 kişi de gözaltına alındı. Ayrıca 61 güvenlik personelinin de öldüğü bildirildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...