Tgrt Haber

Eski İtalya Başbakanı Berlusconi yoğun bakımdan çıktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Adnkronos
17 Nisan 2023 10:15 - Güncelleme : 17 Nisan 2023 10:28
Eski İtalya Başbakanı Berlusconi yoğun bakımdan çıktı

Akciğerinde oluşan enfeksiyon nedeniyle uzun süredir hastanede tutulan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin yoğun bakımdan çıktığı duyuruldu. Berlusconi'nin bir süre daha hastanede müşahede altında olacağı bildirildi.

Eski İtalya Başbakanı ve merkez sağ Forza Italia (FI) Partisi'nin Başkanı Silvio Berlusconi​, akciğerinde oluşan enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Ülkesinde sağlık durumu​ oldukça merak edilen Berlusconi hakkında bir açıklama yapıldı. Kronik lösemi teşhisi konulan Berlusconi'nin yoğun bakım ünitesinden çıkarıldığı bildirildi.

İtalyan Adnkronos ajansının haberine göre, 5 Nisan'dan bu yana Milano'daki San Raffaele Hastanesi'nde tedavi göre 86 yaşındaki Berlusconi'nin hastanede bir süre daha müşahede altında olacağı bildirildi.

SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA YARIN

Silvio Berlusconi'nin sağlık durumuna ilişkin hastaneden detaylı açıklamanın yarın yapılması bekleniyor.

Prof. Dr. Alberto Zangrillo ve Prof. Dr. Fabio Ciceri, hafta başında yaptıkları açıklamada, deneyimli politikacının sağlık durumuna dair iyimserlik içinde olduklarını ve tedaviye cevap verdiğini belirtmişti.

KORONAVİRÜSE DE YAKALANMIŞTI

İtalya'da "1994-2011 döneminde toplamda en uzun süre başbakanlık yapan isim" olan Berlusconi, Eylül 2020'de Covid-19'a yakalanmış, iki haftalık sıkıntılı tedavi sürecinin ardından iyileşebilmişti. Berlusconi, hastane çıkışında "Bu sefer de atlatmayı başardım." ifadesini kullanmıştı.

 

Kaynak: Adnkronos

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...