Tgrt Haber

Sinema dünyası şokta! Dünyaca ünlü yönetmen ve eşi vahşice katledildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Ekim 2023 16:54 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 16:55
Sinema dünyası şokta! Dünyaca ünlü yönetmen ve eşi vahşice katledildi

İranlı 83 yaşındaki ünlü yönetmen Daryuş Mehrcui ve eşi Vahide Mohammadifar, evlerinde bıçaklanarak vahşice katledildi. Daryuş ve eşinin ölümü sinema dünyasını şoke etti.

Sinema dünyası İran​'dan gelen haberle sarsıldı. İranlı 83 yaşındaki ünlü yönetmen Daryuş Mehrcuyi ve senarist-kostüm tasarımcısı eşi Vahide Mohammadifar, evlerin bıçaklı saldırıya uğradı. Feci şekilde katledilen Daryuş ve eşinin öldürüldüğü haberini ekiplere evde bulunan kızları verdi. 

Elburz Eyaleti Emniyet Müdürü Hamid Hedavand olaya ilişkin yaptığı açıklamada, katil zanlısının kimliğinin henüz belirlenemediğini açıkladı. Daryuş ve eşinin boyun ve vücut kısımlarına aldıkları bıçak darbeleri sonucu hayatlarını kaybettikleri belirlendi.

REİSİ'DEN KATİLLERİN BULUNMASI İÇİN ÖZEL TALİMAT

İran Hükümet Sözcüsü Ali Bahadıri Cehromi, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin cinayetin araştırılması için polis ve emniyet birimlerine özel talimat verdiğini duyurdu.

Cehromi  açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız, bu acı kayıp nedeniyle sanatçının ailesine ve ülkenin sanat camiasına taziyelerini sunarken, polis ve emniyet birimlerine bu konuyu ekstra ciddiyet ve hızla araştırmaları ve gerekli önlemlerin alınması hususunda özel talimat verdi” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan gençliğinde ABD'de eğitim gören ve daha sonra 5 yıl Fransa'da yaşayan Daryuş Mehrcui, bir köylünün ineğine olan takıntısını anlatan 1969 yapımı “The Cow” adlı filmiyle ulusal ve uluslararası üne kavuşmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...