Tgrt Haber

Sınırda psikolojik savaş: İsrail 'Biz kazanacağız' pankartlarını astı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Ekim 2023 18:02 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 18:20
Sınırda psikolojik savaş: İsrail 'Biz kazanacağız' pankartlarını astı

İsrail, abluka altındaki Gazze'ye saldırılarını sürdürürken çatışmaların devam ettiği sınır bölgelerinde, İsrail'e destek veren pankartlar asıldı. İsrail'in güneyindeki sınır bölgesine asılan pankartlarda 'Biz kazanacağız' ve 'Gazze var, Gazze şeridi yok' ifadeleri yer aldı.

Hamas​'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrası Gazze Şeridi​'ni ablukaya alan İsrail'in saldırıları sürüyor. 

İsraillilerin bir kısmı yaşananlardan hükümeti sorumlu tutarken, iktidar yanlıları ise Gazze'ye yönelik saldırıları destekliyor.

'BİZ KAZANACAĞIZ'

Başkent Tel Aviv'de kitlesel şekilde hükümet karşıtı eylemlerin devam ettiği sırada çatışmaların yaşandığı sınır bölgelerinde de Filistin​ karşıtı pankartlar asıldı.

İsrail'in güneyindeki sınır bölgesine "Biz kazanacağız" ve "Gazze var, Gazze şeridi yok" yazılı pankartlar asıldı.

1 GÜNDE EN AZ 120 CİNAYET

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan son habere göre kayıp sayısı arttı. İsrail ordusunun Gazze'nin çeşitli bölgelerinde sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 120 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu​ da yaptığı açıklamada bir kez daha Hamas'ı yok etme sözü verdi ve savaşın uzun sürebileceği konusunda vatandaşlarını uyardı.

BM UYARDI: YARDIMLAR DURMA NOKTASINDA

Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Gazze Şeridi'ndeki yardım faaliyetlerinin durma noktasına gelmesi uyarısında bulundu.

UNRWA'nin İletişim Direktörü Juliette Touma, BBC'ye verdiği demeçte, "Eğer acilen yakıt almazsak yarın (Çarşamba) gece itibarıyla, Gazze Şeridi'ndeki yardım faaliyetlerimizi durdurmak zorunda kalacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...