Tgrt Haber

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den Kosova'ya tehdit: Uzlaşmak mümkün değil

27 Ağustos 2022 11:24 - Güncelleme : 27 Ağustos 2022 11:37
Kosova hükümeti uygulamayı 1 Eylül'e ertelemişti.

Kosova hükümetinin 1 Eylül’e ertelediği ülkede yaşayan Sırplar dahil herkesin Kosova kimlik kartı ve plakası uygulaması öncesinde Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’ten tehdit gibi açıklama geldi. Vucic “Kosova ile anlaşmaya varmak zor” dedi.  

Kosova hükümeti uygulamayı 1 Eylül'e ertelemişti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic​, ABD Batı Balkanlar Özel Temsilcisi Gabriel Escobar ve Avrupa Birliği Belgrad-Priştine Diyaloğu Özel Temsilcisi Miroslav Lajcak ile dün akşam saatlerinde Sırbistan'ın başkenti Belgrad​'da bir araya geldi. Vucic, gece yarısına kadar süren toplantı sonrası sosyal medya hesabından "Kosova'daki plakalar ve 'daha büyük bazı sorunlar' konusunda uzlaşmaya varmak mümkün değil" açıklamasında bulundu. 

NE OLMUŞTU?

Kosova​'daki Sırpların geleceğini güvence altına alacaklarını kaydeden Vucic, "Önümüzdeki günlerde halkımız için barışı sağlamak ve korumak adına daha çok çalışacağız" ifadelerini kullandı.  Kosova hükümeti, temmuz sonunda, ülkede yaşayan Sırplar dahil herkesin Kosova kimlik kartı ve plakasına sahip olması zorunluluğu getirileceğini açıkladı. Kosova'daki Sırplar, buna tepki göstererek ülkenin kuzeyindeki sınır geçişlerini kapattı ve ülkede gerilim arttı.

 
Kosova hükümeti, daha sonra Sırbistan ile sınır kapılarına giden yollara konulan tüm barikatların kaldırılması şartıyla krize neden olan uygulamayı 1 Eylül'e erteleme kararı aldı. NATO'nun Kosova Gücü (KFOR) bölgede istikrarın bozulması halinde müdahale etmeye hazır olduğunu açıklamıştı. 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...