Tgrt Haber

Sırbistan sınırında radyoaktif madde paniği

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Mart 2023 23:15 - Güncelleme : 07 Mart 2023 23:30
Sırbistan sınırında radyoaktif madde paniği

Sırbistan'ın kuzeyindeki Bezdan Sınır Kapısı'nda radyoaktif madde paniği yaşandı. Arabalarında radyoaktif madde tespit edilen Hırvatistan uyruklu üç kişi güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

Sırbistan’ın kuzeyindeki Sombor kasabasının yakınında bulunan Bezdan Sınır Kapısı'nda bir araç tam Hırvatistan’a girmek üzereyken radyoaktif madde tespit edildi. Aracın bagajının yedek lastik yuvasında radyoaktif bir paratoner başı tespit eden ekipler, hemen araçın içerisindeki 3 kişiyi çıkarıp maddenin güvenli bir bölgeye taşınması için harekete geçti.

Tehlikeli madde teminiyle suçlanan Hırvatistan​ uyruklu 3 kişi gözaltına alınarak savcılığa sevk edildiği kaydedildi.

RADYOAKTİF MADDEYİ BULAN GÖREVLİLER GÖZETİM ALTINDA

Sırbistan​ Sağlık Çalışmaları Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada ise, radyoaktif maddenin bulunduğu sınırda görev yapan 9 görevlinin gözlem altına alındığını ve herhangi bir radyasyona maruz kalmadıklarının tespit edildiği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...