Tgrt Haber

Sırbistan'ın orduya 'hazır ol' emrine NATO'dan diyalog çağrısı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Kasım 2022 10:52 - Güncelleme : 08 Kasım 2022 11:02
Sırbistan'ın orduya 'hazır ol' emrine NATO'dan diyalog çağrısı

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic’in Kosova ile çatışma ihtimaline karşı orduya “Hazır ol” emri verdiği açıklamasının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg 'gerginliği artırmayın' çağrısında bulundu. İki ülke lideriyle görüşen Stoltenberg, tek çıkar yolun diyalog olduğunun altını çizerek, NATO Kosova Barış Gücü'nün (KFOR) tetkikte olduğu hatırlatmasında bulundu.

Bir süre önce savaşın eşiğinden dönen Sırbistan​ ile Kosova​ arasında yeni gerginlik endişesi, NATO​'yu harekete geçirdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg​, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic ve Kosova Başbakanı Albin Kurti ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

STOLTENBERG'DEN DİYALOG ÇAĞRISI

Yaptığı görüşmenin detayını sosyal medya hesabından aktaran Stoltenberg, "Her ikisini de gerginliği tırmandıracak tek taraflı eylemlerden kaçınmaya çağırdım" açıklamasında bulundu. Stoltenberg, tek çıkar yolun diyalog olduğunu belirterek, NATO Kosova Barış Gücü'nün (KFOR) tetkikte olduğunu kaydetti.

Kosovalı Sırplar, cumartesi günü Kosova kurumlarındaki görevlerinden geri çekildiklerini açıklamış, dün de protesto düzenlemişti. Sırbistan tarafı ise geçen hafta, Kosova sınırındaki Raska kenti yakınlarında belirlenen bir hava aracının imha edildiğini açıklamış, Vucic, Sırbistan'daki askeri kışlalarda casusluk yapılmasına izin vermeyeceklerini söylemişti.

VUCIC'TEN 'HAZIR OL' EMRİ

Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vucevic de daha önce yaptığı açıklamada, Vucic'in, Kosova ile yaşanabilecek olası gerilimler nedeniyle orduya hazır olması emrini verdiğini duyurmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...