Tgrt Haber

Sivil hayattan kopmamak için kavanozda balık besliyor

13 Şubat 2014 19:23
Sivil hayattan kopmamak için kavanozda balık besliyor

Suriyeli Ebu Amar, Halep'teki tarihi Emevi Camisi'ndeki karargahında zeytin yağı kavanozunda balık besleyerek sivil hayattan kopmamaya çalışıyor.

Ebu Amar, Eski Halep mahallesindeki tarihi Emevi Camisi'nin rejim güçlerinin saldırılarından korunması için savaşan, tır şoförlüğünden cami komutanlığına kadar yükselen ve sivil hayattan kopmamak için karargahında balık besleyen gerçek bir hikayenin aktörü. Suriye devriminden önce ülkede tır şoförlüğü yapan iki çocuk babası 50 yaşındaki Ömer Bin Abdulaziz Tugayının Emevi Cami birlik komutanı Ebu Amar, devrimin başlamasıyla hayatlarında çok şey kaybettiklerini ve sivil hayattan tamamıyla kopmamak için tarihi Emevi Camisi'nin cephe hattındaki karargahında zeytin yağı kavanozunda balık beslediğini söyledi.
Gününün bir kısmını 10 yaşındaki oğlu Muhammed ile karargahta beslediği balıklarla geçirdiğini ifade Ebu Amar, şöyle konuştu: "Ben tarihi Emevi Camisi'nin birlik komutanıyım. Biz bu balıkları sivil hayattan kopmamak için arkadaşlarla getirdik. Zeytin yağı kavanozunun içine koyduğumuz balık, mekanın ruhuna canlılık vermek için iyi bir fikirdir. Balıklara bakarak sivil hayata tutunmaya çalışıyoruz." Güvercinleri alıştırmak için cami avlusunda kuş yemi bulundurduklarını dile getiren Ebu Amar, "İnşallah zaferimiz yakın olur. Devrimden önce asker olmadığım gibi devrimden sonra da asker olarak kalmayacağım. Ülkedeki olaylar bittikten sonra evime, mahalleme, eski hayatıma dönmek istiyorum" dedi. Caminin bir kısmını onararak ibadete açacaklarını söyleyen Ebu Amar, "Yakında ibadete açacağımız caminin bir kısmını, Esed rejiminin saldırısına maruz kalmaması için gizli tutuyoruz" diye konuştu. Zaman zaman oğlu Muhammed ile caminin avlusuna çıktığını aktaran Ebu Amar, "Burada Muhammed bisikletiyle cami avlusunda oynuyor ben de ona bakıp hayata tutunmaya çalışıyorum" ifadelerine yer verdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...