Tgrt Haber

Siyah sancak çekildi! İran İsrail'e savaş mı ilan etti?

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 12:52 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 13:01
Siyah sancak çekildi! İran İsrail'e savaş mı ilan etti?

İsrail'in 12 gündür devam eden bombardımanlarına en sert tepkiyi gösteren ülkelerin başında gelen İran, hastane saldırısı sonrası Horasan vilayeti Meşhed'deki Razavi Türbesi'ne "İntikam" çağrısını temsil eden siyah sancak çekti.

İsrail'in Gazze​'de hastaneye saldırması İran​'ı da şoke etti. Bugün ulusal yas ilan edilen İran'da, dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Dini mekanlarda göndere siyah bayrak çekildi.

Özellikle İran'ın kuzey doğusunda Meşhed'deki Razavi Türbesi'nde kara sancak dalgalandırıldı. İsrail'in saldırısı sonrası yapılan bu hamle, 'intikam' çağrısını temsil ettiği öğrenildi.

Siyah sancak çekildi! İran İsrail'e savaş mı ilan etti?

"HER TÜRLÜ OLASILIK MÜMKÜN"

Öte yandan geçtiğimiz günlerde, İran'ın Birleşmiş Milletler'deki temsilcisi, İran'a karşı doğrudan bir saldırı olmadığı sürece savaşa katılmayacaklarını söyledi. Ancak İran Dışişleri Bakanı da, her türlü olasılığın mümkün olacağını ifade etti.

SİYAH SANCAK NE ANLAMA GELİYOR?

Siyah bayrak intikam işareti ve askerleri savaşa yönlendirirken giyilen başlığın rengidir. Bağdat'ta hüküm süren Abbasi Hanedanı (750-1258), Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in akrabalarının öldürülmesi ve Kerbela Savaşı'nın anısına yas sembolü olarak siyah rengi almıştır.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...