Tgrt Haber

Siyah torbalarda uçurumdan fırlatılmış 45 ceset! Meksika'da kanlı savaşlar sürüyor

02 Haziran 2023 10:36 - Güncelleme : 02 Haziran 2023 10:46
Siyah torbalarda uçurumdan fırlatılmış 45 ceset! Meksika'da kanlı savaşlar sürüyor

Meksika'nın batısında bulunan Guadalajara kentindeki bir uçurumun kenarında siyah torbalara koyulmuş 45 insan cesedi bulundu.

Meksika​'da kanlı çete savaşları sürüyor. Guadalajara kentinde uçurum​ kenarında 45 torba içerisinde insan cesetleri bulundu. Cesetler, geçtiğimiz haftalarda 7 gencin kaybolmasına dair yapılan aramalar esnasında ortaya çıktı. Bulunan cesetler arasında erkeklerin yanı sıra kadınların da cansız bedenleri var. 

İlk ceset torbası ise geçtiğimiz salı günü bulundu. Fakat güneş ışığının olmayışı ve zorlu arazi şartları nedeniyle çalışmalar durdu ardından devam etti. Savcılık tüm kalıntıların toplanmasına kadar arama çalışmalarının süreceğini söyledi. Bulunan cesetlerin kimlik tespit çalışmaları da sürüyor.

Siyah torbalarda uçurumdan fırlatılmış 45 ceset! Meksika'da kanlı savaşlar sürüyor

7 KİŞİ HALEN ARANIYOR

Savcılık, kayıp olarak bildirilen 7 kişinin akıbetinin de araştırıldığını aktardı. Ceset torbalarının uçurum kenarına nasıl bırakıldığı hâlâ belirsizliğini koruyor. Ancak ülkede kayıp vakaları oldukça yaygın.

BBC'nin haberine göre, Meksika’da hükümetin resmi verilerine göre 100 binden fazla kişi kayıp. Bu insanların birçoğunun organize suçların kurbanı olduğu düşünülüyor. Ancak suçlular nadiren ceza alıyor.

Kaynak: BBC

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...