Tgrt Haber

AB üyesi Slovakya S300’lerini Ukrayna'ya gönderdi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Nisan 2022 15:53 - Güncelleme : 08 Nisan 2022 16:09
Slovakya Başbakanı Eduard Heger, Ukrayna'ya destek olmanın kendileri için görev olduğunu ifade etti.

Rusya ile Ukrayna arasında savaş sürerken Slovakya Başbakanı Eduard Heger, son günlerde gündeme gelen iddiaları doğrulayarak, ülkesinin Ukrayna'ya S-300 hava savunma sistemi sağladığını duyurdu.

Slovakya Başbakanı Eduard Heger, Ukrayna'ya destek olmanın kendileri için görev olduğunu ifade etti.

Rusya ile Ukrayna arasında süren savaşta  44. gün geride kalırken bölgeden gelen sıcak haberler dünya kamuoyu tarafından yakinen takip ediliyor. NATO'nun geçtiğimiz Dışişleri Bakanları ile yaptığı 'Ukrayna' konulu toplantısında Kiev yönetimine askeri anlamda destek kararı çıktı. Rusya ile sahada çatışmayacaklarını belirten NATO, diğer ülkelere de Ukrayna'ya askeri teçhizat vermeye çağırdı.

SLOVAKYA S300 İDDİALARINI DOĞRULADI 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Ukrayna'nın başkenti Kiev'e giden Slovakya Başbakanı Eduard Heger, Twitter'dan yaptığı açıklamada, ülke basınında "Slovakya'nın Kiev'e S-300 hava savunma sistemi gönderdiğine" ilişkin haberleri doğruladı.

“YARDIMCI OLMAK BİZİM GÖREVİMİZ”

"Slovakya'nın Ukrayna'ya S-300 hava savunma sistemi verdiğini doğrulamak isterim" ifadesini kullanan Heger, "Ukrayna halkı hem ülkesinin egemenliğini hem de bizleri cesurca savunuyor. Rusya'nın saldırıları altında can kayıplarına karşı kayıtsız kalmamak ve yardımcı olmak bizim görevimizdir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...