Tgrt Haber

Slovakya’daki siyasi kriz derinleşiyor! Bakanlar peş peşe istifasını sundu, hükümet meclisteki çoğunluğu kaybetti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Eylül 2022 23:15 - Güncelleme : 05 Eylül 2022 23:39
Slovakya’daki siyasi kriz derinleşiyor! Bakanlar peş peşe istifasını sundu, hükümet meclisteki çoğunluğu kaybetti

Slovakya’da bakanların peş peşe açıkladığı istifa kararların sonrası ülkedeki siyasi kriz derinleşiyor. Geçen hafta istifa eden Ekonomi Bakanından sonra bugünde Dışişleri, Adalet ve Eğitim Bakanları da istifa ettiğini açıkladı. Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin de hükümete desteğini çekmesinin ardından Başbakan Eduard Heger hükümeti meclisteki çoğunluğu kaybetti.

Slovakya’da peş peşe gelen istifalar ülkedeki siyasi krizi derinleşti. Geçen hafta istifa​ eden Ekonomi Bakanı ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (SAS) Genel Başkanı Richard Sulik’inden sonra Dışişleri, Adalet ve Eğitim Bakanları da istifa ettiklerini açıkladı.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin de (SAS) hükümete olan desteğini çekmesinin ardından Başbakan Eduard Heger hükümeti meclisteki çoğunluğu kaybetti.

MECLİSTEKİ KOLTUK SAYISI 90’DAN 70’E DÜŞTÜ

SAS’ın hükümetten desteğini çekmesinin ardından Başbakan Eduard Heger hükümetinin, 150 sandalyeli parlamentoda 90 olan milletvekili sayısı 70’e düşerek meclisteki çoğunluğu kaybetti. Heger yeni bakanların önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Zuzan Caputova’ya sunulacağını belirterek, yeni bakanların siyasilerden değil uzmanlardan seçileceğini açıkladı.

“BUNDAN SONRA SERT BİR MUHALEFET OLACAĞIZ”

İstifa eden bakanlar, Sıradan İnsanlar ve Bağımsız Şahsiyetler Partisi (OLANO) Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Igor Matovic’in hükümet içindeki tutumları nedeniyle görevi bıraktı. Geçen hafta istifa eden Sulik yaptığı açıklamada, “Ayrılmamızın nedeni çok açık. Slovakya’nın Igor Matovic’in bakanlığında yaşadığı şey bozulmaktan başka bir şey değil. Kendisi beni son 2 yılda hükümetten uzaklaştırmak için elinden geleni yaptı. Biz değişim umuduyla hükümetteki yerimizi almıştık fakat Igor Matovic’in çatışmalarından, yetersizliğinden, faşistlerle işbirliğinden, yasama sürecine tecavüzünden ve kamu maliyesinin bozulmasından dolayı artık bu hükümet içinde yer alamayız. Bizim için geride çok güzel işler kaldı ve bundan gurur duyuyoruz. Bundan sonra yapıcı, profesyonel ama aynı zamanda sert bir muhalefet olacağız” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER HERKES İÇİN ZOR OLACAK”

Matovic SAS’ın hükümetten ayrılmasıyla ilgili olarak, “Koalisyondaki muhalefet muhalefetten ayrılıyor SAS lideri sorumluluktan kaçıyor. Bu korkaklıktır. Bugünkü vedada anlattıklarına göre meclisteki mafya ve faşistlerle hayatımızı cehenneme çevirecekler. Önümüzdeki günler herkes için zor olacak” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...