Tgrt Haber

Somali'de dehşete düşüren saldırı

03 May 2014 15:54
Somali'de dehşete düşüren saldırı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Büyükelçiliği yakınlarındaki işlek bir cadde düzenlenen bombalı saldırıda en az yedi kişi hayatını kaybetti.

Bombanın bir dönem Mogadişu belediye başkan yardımcılığı da yapan Abdikafi Hilowle isimli polis yetkilisinin kullandığı araca yerleştirildiği tahmin ediliyor. Emniyet yetkilileri, ölenlerden dördünün sivil, üçünün polis olduğunu açıkladı. Anadolu Ajansı ise ölü sayısını dokuz olarak bildirdi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı ancak Somali hükümetine karşı silahlı mücadele veren Eş-Şebab örgütü, "hükümet yetkililerini hedef alan saldırılarını arttıracağı" tehdidinde bulunmuştu. Muhabirinin geçtiği bu karede, Somalili bir annenin, bir çocuğunu kaybettiği, kendisi gibi yaralı kurtulan bebeğini ise kucağına alarak ambulans beklediği görüldü.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...