Tgrt Haber

Son dakika! ABD askerlerine peş peşe saldırılar: Üs bölgesinden alevler yükseldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Reuters
09 Kasım 2023 20:30 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 21:15

Son dakika haberi: Irak'ın Erbil kentinde, ABD askerlerinin bulunduğu Harir Askeri üssüne saldırı düzenlendi. Ayrıca Musul yakınlarında devriye görevindeki ABD askerleri de patlayıcı mühimmat ile hedef alınmıştı.

ABD​, Gazze​'yi abula altına alan İsrail'e desteğini açıklamasının ardından Irak​ ve Suriye​'de bulunan üs bölgelerine düzenlenen saldırı haberleriyle sarsılıyor. ABD üslerine düzenlenen saldırıların sayısı 7 Ekim öncesine göre oldukça artmış durumda. 

ABD ÜSSÜ VURULDU

Akşam saatlerine doğru Irak'ın Musul kentinden devriye görevinde bulunan ABD askerleri, hedef alınmıştı. Bir saldırı haberi de Erbil'den geldi. ABD askerlerinin bulunduğu Harir Askeri üssüne saldırı düzenlendi. Üs bölgesinin bulunduğu bölgeden yükselen alevler cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

BIDEN: MECBUR KALIRSAK HEDEF ALIRIZ

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e verilen desteğin ardından ABD askerlerine ve üslerine artan saldırılarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Biden, Suriye'deki İran Devrim Muhafızları'nı işaret ederek mecbur kalındığı taktirde hedef alınacağını söylemişti.

KIRBY: SALDIRILAR DEVAM EDERSE SONUÇUNA KATLANIRLAR

Beyaz Saray sözcüsü John Kirby de CNN'e yaptığı açıklamada, ABD'nin saldırılara verdiği karşılığın "Güçlü bir caydırıcılık sinyali gönderdiğini" söyledi. Kirby, "Bu grupların yapmaları gereken bir seçim var: Eğer Irak ve Suriye'deki askerlerimize saldırmaya devam etmek istiyorlarsa, bunun sonuçlarına da katlanmak zorunda kalacaklar" diye konuştu.

Kaynak: Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...