Tgrt Haber

Son dakika | ABD Başkan Adayı Trump'a ikinci suikast girişimi! Saldırganın kimliği belirlendi

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com
15 Eylül 2024 21:48 - Güncelleme : 16 Eylül 2024 08:03

Son dakika haberi: 13 Temmuz'da suikast girişimine uğrayan ABD eski başkanı ve başkan adayı Donald Trump'a bir kez daha silahlı saldırı düzenlendiği iddia edildi. Yakın çevresinde silah ateşlenen Trump'ın yara almadığı bilgisi paylaşıldı. FBI, "Suikast girişimi gibi görünen olayı araştırıyoruz" bilgisini paylaştıktan hemen sonra saldırganın Ryan Wesley Routh olduğu açıklandı. İşte detaylar...

Son dakika haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski başkanı ve başkan adayı Donald Trump​'ın çevresinde silah ateşlendi. Trump saldırıdan yara almadan kurtuldu. Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın seçim kampanya sözcüsü, Trump'ın çevresinde silah ateşlendiğini, başkan adaylarının ise güvende olduğunu açıkladı. Sözcü yaptığı açıklamada, "Donald Trump'ın yakınında silah ateşlendi, kendisi güvende, durumu iyi" dedi.

Son dakika | ABD Başkan Adayı Trump'a 'ikinci saldırı' iddiası! FBI'a göre suikast şüphesi var - 1. Resim


RYAN WESLEY ROUTH GÖZALTINDA

FBI'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise "FBI, Florida West Palm Beach'e intikal etti ve eski Başkan Trump'a yönelik suikast girişimi gibi görünen olayı soruşturuyor" ifadesi kullanıldı. Bu açıklamada kısa süre sonra şüphelinin ismi de belli oldu.

Trump'a yönelik "suikast girişimi olduğu düşünülen olayın" arkasındaki şüphelinin Ryan Wesley Routh olduğu belirlendi. Routh'un, Florida'daki Mar-a-Lago malikanesine yakın olan Trump International Golf Club West Palm Beach'te golf oynarken iş adamını vurmaya çalıştığı iddia ediliyor.

Kolluk kuvvetleri yetkilileri şüphelinin kimliğini Associated Press'e doğruladı ancak devam eden soruşturma hakkında konuşma yetkileri olmadığı için isimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuştular.

FBI'ın Cumhuriyetçi başkan adayına suikast girişimi olarak adlandırdığı olay yerinden kaçtıktan sonra gözaltına alınan şüpheliye Gizli Servis ajanları ateş açtı.  Son dakika | ABD Başkan Adayı Trump'a 'ikinci saldırı' iddiası! FBI'a göre suikast şüphesi var - 2. Resim


SUİKAST ŞÜPHESİ VAR

FBI'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise "FBI, Florida West Palm Beach'e intikal etti ve eski Başkan Trump'a yönelik suikast girişimi gibi görünen olayı soruşturuyor" ifadesi kullanıldı.

Son dakika | ABD Başkan Adayı Trump'a 'ikinci saldırı' iddiası! - 3. Resim


TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

Olayın ardından kendisine ait internet sitesinden bir açıklama yapan Trump ise "Güvende ve iyiyim ve kimse yaralanmadı. Tanrı'ya şükürler olsun" dedi. “Bu dünyada bizi durdurmak için ne gerekiyorsa yapacak insanlar var” diyen Trump, "Sizin için savaşmaktan vazgeçmeyeceğim. Asla teslim olmayacağım" ifadelerini kullandı.

ABD Başkan Adayı Trump'ın seçim kampanyası yaptığı alanda silah sesleri -  Son Dakika Haberleri


"GÜVENDE"

Donald Trump'ın kampanya ekibi tarafından yapılan açıklamada, pazar öğleden sonra Trump’ın kaldığı Florida’daki West Palm Beach yakınlarında silah sesi duyulduğu kaydedildi. Açıklamada, kampanya iletişim direktörü Steven Cheung, "Başkan Trump, civardaki silah sesleri duyulduktan sonra güvende. Şu anda başka ayrıntı yok" ifadelerini paylaştı.

Trump'ın yakınlarında gerçekleşen silahlı saldırı​ girişiminin ardından ABD​ Gizli Servisi de harekete geçti. Gizli Servis Sözcüsü Anthony Guglielmi, X'te yaptığı paylaşımda konuyu araştırdıklarını belirterek, şunları söyledi: "Gizli Servis, Palm Beach County Şerif Ofisi ile birlikte, eski Başkan Donald Trump'ın karıştığı ve saat 14.00'ten kısa bir süre önce meydana gelen olayı araştırıyor."

Öte yandan bölgedeki polis ofisi, iki kişi arasında yaşanan olayın golf kulübünün dışında gerçekleştiğini ve Trump'ın hedef alınmadığını söyledi.

New York Post da polis kaynaklarına dayandırarak, Florida'daki golf kulübünün önünde iki kişinin karşılıklı silahlı çatışmaya girdiğini bildirdi. Gazete, "Kaynaklar, Trump'ın hayatının hiçbir zaman tehlikede olmadığını vurguladı" dedi.

Son dakika | ABD Başkan Adayı Trump'a 'ikinci saldırı' iddiası! - 2. Resim


AK-47 TİPİ SİLAH BULUNDU

Bunlar yaşanırken ABD Başkan Adayı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr. sosyal medyadan yaptığı açıklama ile babasının bir kez daha suikast girişimine uğradığını paylaştı. Donald Trump Jr, çalılıkların arasında AK-47 tipi silah bulunduğunu da sözlerine ekledi:

"Tekrar arkadaşlar! Florida'nın West Palm Beach kentindeki Trump Golf Sahası'nda silah sesleri duyuldu. Yerel kolluk kuvvetlerine göre çalılıklarda bir AK-47 bulundu. Trump kampanyası, eski Başkan Trump'ın güvende olduğunu doğrulayan bir açıklama yayınladı. Bir şüphelinin yakalandığı bildirildi."

Son dakika | ABD Başkan Adayı Trump'a 'ikinci saldırı' iddiası! - 4. Resim


2 AY SONRA BİR SALDIRI DAHA

Trump, 13 Temmuz'da Pennsylvania'daki miting sırasında suikast girişimine uğramış, saldırıdan şans eseri kulağından aldığı yara ile kurtulmuştu. Suikast girişiminden sonra anketlerde Trump'ın oyları ciddi oranda yükselişe geçmişti. 

Son dakika | ABD Başkan Adayı Trump'a 'ikinci saldırı' iddiası! - 5. Resim   

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe16 Eylül 2024 18:03

Ne kadar saçma ve korkutucu şeyler oluyor be dünyada insanlar böyle şeyleri yapmaya devam ediyorlar umarım Trump'a bir şey olmaz

Sonraki Haber Yükleniyor...