Tgrt Haber

ABD'de neler oluyor? Ortalığı karıştıran 'Rusya' iddiası

Editör: Furkan Günler / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Şubat 2024 21:27 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 22:08
ABD'de neler oluyor? Ortalığı karıştıran 'Rusya' iddiası

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner, "ABD'nin ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi" ile karşı karşıya olduğu açıklamalarını Beyaz Saray 'sürpriz' olarak nitelendirdi.

ABD​'de neler oluyor? Rusya iddiası ortalığı karıştırdı.

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner, "ABD'nin ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi" ile karşı karşıya olduğunu ve detayını vermediği konuyla ilgili olarak Başkan Joe Biden​'ın tüm bilgi ve belgeleri Kongre​ ile paylaşması gerektiğini bildirdi.

"ÜLKE CİDDİ BİR ULUSAL TEHDİTLE KARŞI KARŞIYA"

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Turner, yazılı açıklama yaparak, ülkenin ciddi bir ulusal güvenlik tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

"BİDEN BU TEHDİDE İLİŞKİN TÜM BİLGİLERİ ERİŞİME AÇMALI"

Turner, "Bugün İstihbarat Komitesi, tüm Kongre üyelerini bu ciddi ulusal güvenlik tehdidine ilişkin bilgilendirmiştir. Başkan Biden'dan bu tehdide ilişkin tüm bilgileri erişime açmasını talep ediyorum, böylece Kongre, yönetim ve tüm müttefiklerimiz bu tehdide nasıl karşılık verileceğini açıkça tartışabilir." ifadesini kullandı.

Son dakika: 'ABD ciddi bir ulusal güvenlik tehdidiyle karşı karşıya' - 1. Resim

Komite başkanı, Kongre üyelerine konuyla ilgili gönderdiği mektupta, söz konusu tehdidin "istikrarsızlaştırıcı yabancı bir askeri kapasite" ile ilgili olduğunu vurguladı.

BEYAZ SARAY'DAN TURNER ÇIKIŞI: SÜRPRİZ

Açıklamasında, söz konusu tehdidin ne olduğuna ilişkin detay vermeyen Turner'ın çıkışı, Beyaz Saray'da karşılık buldu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray'da düzenlediği brifingde, konuyla ilgili bir soruya yanıt verirken, söz konusu açıklamayı değerlendirdiklerini söyledi.

Son dakika: 'ABD ciddi bir ulusal güvenlik tehdidiyle karşı karşıya' - 2. Resim

Sullivan, ilgili istihbarat komitesi üyeleriyle perşembe günü yüz yüze görüşeceklerini, bu görüşmede ilgili konuları ele alacaklarını, ancak Turner'ın kamuoyuna bu şekilde önden bir açıklama yapmasının kendisi için "sürpriz" olduğunu ifade etti.

RUSYA İDDİASI

Amerikan medyasına yansıyan bazı haberlerde ise konunun Rusya ile ilgili bir istihbarat olabileceği iddia edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...