Tgrt Haber

Son dakika! ABD üssüne roketli saldırı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Ekim 2023 22:25 - Güncelleme : 21 Ekim 2023 23:13
Fotoğraf: Arşiv

Son dakika haberi: Irak'ta ABD askerlerinin bulunduğu üsse roketli saldırı düzenlendi. Saldırıyı Irak'taki İslami Direniş Örgütü üstlendi.

Fotoğraf: Arşiv

Gazze​'yi abluka altına alan İsrail'e tam desteğini açıklayan ABD​'nin askerlerinin bulunduğu üslere saldırılar artmaya başladı. Irak​'ın Anbar kentinde ABD askerlerinin bulunduğu üsse yeni bir saldırı düzenlendi.

Irak güvenlik kaynakları, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Üssü'ne roketli saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırı sonucu can kaybı ve maddi hasara ilişkin bilgi verilmedi. Söz konusu saldırının sorumluluğunu Irak'taki İslami Direniş Örgütü üstlendi.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUMU

İsrail-Hamas savaşı 15. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Filistinlilerin can kaybı 4 bin 300'ü aştı. Hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı da bin 400'ü geçti. İsrail'in Gazze'ye kara harekatına "hazırız" mesajını vermesinin ardından gözler Ortadoğu'ya çevrildi.

İsrail tanklarının Gazze sınırında konuşlandırıldığı belirtildi. Bununla birlikte, Gazze-Mısır sınır geçişi insani yardım TIR'larının geçişi için açıldı. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, "Refah sınır kapısının sürdürülebilir olarak açılması için ABD Başkanı Joe Biden ile anlaştım" dedi. İsrail, ayrıca Gazze'nin kuzeyindeki 20 hastaneyi boşaltılması için uyardı. İsrail ordusu, bombardıman ve abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yakıt verilmeyeceğini duyurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mustafa21 Ekim 2023 23:05

Süper olmuş ABD bulsun artık cezasini

Sonraki Haber Yükleniyor...