Tgrt Haber

Son dakika! ABD üslerine saldırı: Biden, konuşmasını yarıda kesip 'acil durum' odasına gitti

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
23 Ekim 2023 23:09 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 06:51
Son dakika! ABD üslerine saldırı: Biden, konuşmasını yarıda kesip 'acil durum' odasına gitti

Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden, canlı yayında açıklamalarda bulunduğu sırada ilginç bir olay yaşandı. Biden, "Beyaz Saray Durum Odası'na gitmek zorundayım" dedi ve konuşmasını yarıda kesti. Sosyal medyada yer alan iddialara göre; ABD'nin Suriye'de ve Irak'ta üslerine saldırı gerçekleşti.

ABD Başkanı Joe Biden​, Beyaz Saray’da ekonomi hakkında yaptığı konuşmayı yarıda keserek, Beyaz Saray​ Durum Odası’na gitti.

Biden, konuşmasında "Özür diliyorum, durum odasına gitmem lazım. İlgilenmem gereken bir sorun var" ifadelerini kullanarak, kürsüden ayrıldı. 

SURİYE​ VE IRAK​'TA ABD'YE SALDIRI İDDİASI

ABD’nin Suriye’de bulunan askeri üslerine saldırı olduğu iddialarının ardından Biden’ın konuşmasını yarıda keserek, Beyaz Saray Durum Odası’na gittiği öne sürüldü.

Suriye'de ABD'nin askeri üstlerine bir süredir silahlı insansız hava araçları ile saldırılar düzenleniyordu. Bugün de sabah saatlerin Al-Tanf Üssü'ne, akşam saatlerinde ise Malikiyye ilçesindeki Robarya Üssü'ne bir saldırı gerçekleşti.Toplantının yarıda kesilmesinin sebebinin bu olabileceği iddia edildi.

BEYAZ SARAY'DAN PAYLAŞIM

Beyaz Saray'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Harris, bugün ulusal güvenlik ekibinden İsrail ve Gazze'deki son gelişmelere ilişkin bir brifing aldı" ifadeleri yer aldı. Biden’ın konuşmasını neden yarıda kestiğine dair bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Son dakika! ABD üslerine saldırı: Biden, konuşmasını yarıda kesip 'acil durum' odasına gitti

Konferans salonu ve istihbarat yönetim merkezi olarak kullanılan Durum Odası, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından yönetiliyor.

'REHİNELERİ BIRAKTIKLARINDA ATEŞKESİ KONUŞURUZ'

Biden, Beyaz Saray'daki etkinlikte Gazze'de "ateşkes" durumuna ilişkin soruya öncelikle Hamas'ın elindeki rehineleri serbest bırakması gerektiği cevabını verdi.

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...