Tgrt Haber

Son dakika! ABD tarih verdi: Rusya gelecek hafta Ukrayna'yı işgal edecek

11 Şubat 2022 22:15
ABD işgal durumunda tahliye operasyonu yapmayacaklarını duyurdu

Son dakika haberi: Çin Olimpiyatları bitmeden Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlayabileceğini açıklayan ABD, vatandaşlarından önümüzdeki Ukrayna'yı terk etmelerini talep etti. İngiltere merkezli Sky News ise, Rusya'nın önümüzdeki hafta Ukrayna'yı işgal etmeye başlayacağını duyurdu.

ABD işgal durumunda tahliye operasyonu yapmayacaklarını duyurdu

ABD, Rusya'nın Ukrayna işgalinin başlayacağını bildirerek vatandaşlarından önümüzdeki 24 ile 48 saat içinde Ukrayna'yı terk etmeleri çağrısında bulundu.

İngiltere merkezli Sky News ise, ABD'li diplomatlara dayandırdığı haberinde, Rusya'nın önümüzdeki hafta Ukrayna'yı işgal etmeye başlayacağını duyurdu.

HAVA VE FÜZE SALDIRILARIYLA BAŞLAYACAK

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Çin Olimpiyatları bitmeden Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlayabileceğini açıkladı.

Jake Sullivan, Rusların Ukrayna'ya önce hava ve füze saldırıları yapıp daha sonra kara operasyonuyla işgali sürdürmesini beklediklerini söyledi.

Sullivan, Ukrayna'da işgalin her an başlayabileceğini, Amerikalıların derhal ülkeyi terk etmesi gerektiğini ve işgal durumunda tahliye operasyonu yapmayacaklarını kaydetti.

İNGİLTERE DE 'TERK EDİN' ÇAĞRISI YAPTI

İngiltere Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Ukrayna'ya seyahat tavsiyesinin güncellediği belirtildi.

İngiliz vatandaşlarına Ukrayna'ya seyahat etmemeleri tavsiye edilen açıklamada, "Şu anda Ukrayna'da bulunan İngiliz vatandaşları da ticari araçlar halen varken ayrılmalı" denildi.

Açıklamada, Rus kuvvetlerinin Ukrayna sınırlarına yığılmasının askeri harekat tehdidini artırdığı ve bu nedenle fazla büyükelçilik personeli geri çekme kararı alındığı ifade edildi.

İngiltere'nin açıklaması, ABD Başkanı Joe Biden'ın tüm ABD vatandaşlarının Ukrayna'yı terk etmeye çağırmasından bir gün sonra geldi.

RUSYA'DAN İŞGAL İDDİALARINA YALANLAMA

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından ABD ve İngiltere'den Ukrayna'nın işgalinin her an başlayabileceği yönündeki iddialara yalanlama geldi. Bakanlık, "Batılı ülkelerin yetkilileri ve medyası, Ukrayna çevresindeki yapay gerilimi tırmandırmak için kumpas başlattılar" değerlendirmesinde bulundu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...