Tgrt Haber

Son dakika | Ankara TUSAŞ tesisine terör saldırısının ardından dünyadan tepkiler

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Ekim 2024 17:54 - Güncelleme : 23 Ekim 2024 20:44

Son dakika haberi... Ankara'da TUSAŞ tesisinde meydana gelen terör saldırısının ardından NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'dan ilk açıklama geldi. Rutte, Türkiye'nin yanında olduklarını belirttiği açıklamasında ''Her türlü terörü kınadığını'' bildirdi. NATO'dan gelen ilk açıklamanın ardından dünyanın birçok bölgesinden Türkiye'ye destek mesajları gelirken, teröre dair kınama mesajları da geldi.

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısına NATO​'dan tepki geldi. 4 şehidin, 14 yaralının olduğu terör saldırısına dair NATO Genel Sekreteri Mark Rutte​, Türkiye'nin yanında olduklarını belirttiği şu açıklamayı yaptı:

''Ankara'dan gelen ölü ve yaralı haberleri endişe verici. Mesajımız net: NATO, müttefikimiz Türkiye'nin yanındadır. Terörizmin her türlüsünü şiddetle kınıyor ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz.''

Son dakika | Ankara TUSAŞ tesisine terör saldırısının ardından NATO'dan Türkiye'ye destek - 1. Resim

AB TÜRKİYE DELEGASYONU: ŞOK VE ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ!

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı karşısında derin bir şok ve üzüntü duyuyoruz" dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski, Ankara Kahramankazan TUSAŞ​'a yönelik saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ossowsk, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı karşısında derin bir şok ve üzüntü duyuyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine, tüm Türkiye'ye ve halkına en içten taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Avrupa Birliği, terörün her türlüsüne karşı yürütülen mücadelede Türkiye'nin yanındadır. Bu iğrenç şiddet eylemini ve bu tür eylemleri destekleyen ya da mümkün kılanları kesin bir dille kınıyoruz. Terörizmin toplumlarımızda yeri yoktur" ifadelerini kullandı.

RUTTE, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini kaydeden Rutte, kendisine NATO'nun desteğini aktardığını belirtti.


BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES: SİVİLLERE YÖNELİK SALDIRIYI KINIYORUZ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısını kınadı.

Son dakika | Ankara TUSAŞ tesisine terör saldırısının ardından NATO'dan Türkiye'ye destek - 2. Resim

BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Haq, konuya ilişkin detaylı bilgi edinmeye devam ettiklerini belirtti.

"Genel Sekreter sivillere yönelik bu saldırıyı kınıyor." ifadesini kullanan Haq, Genel Sekreter'in hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ilettiğini aktardı.

Haq, Genel Sekreter'in aynı zamanda yaralılara acil şifa dilediğini kaydetti.


RUS LİDER PUTİN: TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLE KINIYORUM

BRICS Zirvesi için Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan​'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye taziyelerini iletti. Putin, ''Türkiye'ye başsağlığı diliyorum, terör saldırısını şiddetle kınıyorum'' ifadelerini kullandı. 

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan BRICS Zirvesi için Tataristan'da: Kazan'da kritik temaslar başladı - 1. Resim

BM'DEN ŞİDDETLİ KINAMA

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutteres, Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısı kınadı. Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısının ardından dünyanın dört bir yanında Türkiye'ye taziye mesajları gelmeye devam ediyor. BM Genel Sekreteri Antonio Gutteres, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısı şiddetle kınadı.

Saldırıda hayatını kaybedenlere ve ailelerine en derin taziyelerini ileten Gutteres, yaralılara acil şifalar dileyerek, Birleşmiş Milletler'in Türkiye halkı ve hükümeti ile dayanışma içerisinde olduğunu ifade etti.


ABD: MÜTTEFEKİMİZ TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

ABD'den de Türkiye'ye destek mesajı geldi. Sosyal medya platformu X'te paylaşılan gönderide şu ifadelere yer verildi:

''ABD olarak bugün meydana gelen terör saldırısını kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız.''

Son dakika | Ankara TUSAŞ tesisine terör saldırısının ardından dünyadan tepkiler - 3. Resim


AZERBAYCAN'DAN KINAMA

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, TUSAŞ'a yapılar terör saldırısını kınadı. Açıklamada, "Kardeş Türkiye'de, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Şirketi'ne (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu hain saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Azerbaycan her zaman kardeş Türkiye'nin yanındadır" ifadeleri kullanıldı.


KKTC'DEN TERÖR SALDIRISINA KINAMA: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını şiddetle kınadı.

Meclis Başkanı Öztürkler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ana vatan Türkiye’de, Ankara'nın Kahramankazan ilçesi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen alçak terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.


PAKİSTAN: TÜRKİYE HALKINA EN İÇTEN TAZİYELERİMİZİ İLETİYORUZ

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Başbakan Şahbaz Şerif, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı.

Zerdari, "Bu korkak saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor ve yaralıların bir an önce iyileşmesi için dua ediyoruz." dedi ve Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını kaydetti.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif de X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'da düzenlenen terör saldırısı karşısında üzüntü duyuyoruz." ifadesine yer verdi.

"Sevgili kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye halkına en içten taziyelerimi iletiyorum." ifadesini kullanan Şerif, terör saldırısını şiddetle kınadığını vurguladı.


TUSAŞ'A TERÖR SALDIRISI

Ankara'da TUSAŞ'ın Kazan'daki tesislerinde patlama ve silah sesleri duyuldu. TUSAŞ'a yönelik bir terör saldırısı olduğu ve tesiste silahlı çatışma çıktığı öğrenildi. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. 

Son dakika | Ankara TUSAŞ tesisine terör saldırısının ardından NATO'dan Türkiye'ye destek - 2. Resim

Saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var.''

Son dakika | Ankara TUSAŞ tesisine terör saldırısının ardından NATO'dan Türkiye'ye destek - 3. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...