Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Fidan, 'Tüm bölgeye yayıldı' diyerek uyardı: Problem artık Filistin ve İsrail'den daha büyük

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Aralık 2023 19:59 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 20:57
Son dakika! Bakan Fidan, 'Tüm bölgeye yayıldı' diyerek uyardı: Problem artık Filistin ve İsrail'den daha büyük

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Problemin artık Filistin ve İsrail'den daha büyük bir boyuta ulaştığına dikkat çeken Bakan Fidan, "Garantörlük önerimiz iki devletli çözüm bağlamındadır her türlü katkıya hazırız" dedi.

İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırılarının bir an önce son bulması ve bölgede kalıcı ateşkesin sağlanması için savaşın ilk gününden bu yanan Türkiye​'nin Gazze diplomasisi devam ediyor. Gazze diplomasi için ABD'ye giden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, çok önemli açıklamalarda bulundu.

"SORUN ARTIK İSRAİLLİLERİ VE FİLİSTİNLİLERİ AŞIYOR"

Bölgede hedefin ateşkes olması gerektiğini söyleyen Bakan Fidan, "Sorun artık İsraillileri ve Filistinlileri aşıyor. O yüzden bölgesel devletler sorunu sahiplenmeli ve sorumluluklarını bilerek hareket etmeli" dedi.

"GARANTÖRLÜK İÇİN HER TÜRLÜ KATKIYA HAZIRIZ"

Hakan Fidan, Gazze hakkındaki tüm tartışmanın iki devletli yapı üzerinden gitmesini önemli bulduklarını vurgulayarak "Garantör ülke önerimiz, iki ülke formatı üzerinden gitmeli" ifadelerini de kullandı. Temas grubunun ilerleyen saatlerde ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Bakan Fidan açıklamlarından satır başları:

"Her türlü görüşme iki devletli çözüm üzerine olmalıdır. Bu sorun artık İsrail ve Filistinlilerden büyüktür ve tüm topluma mal olmuştur.' ifadelerini kullandı. Bakan Fidan garantörlük için de iki devletli çözüm olmalı o zaman Türkiye her katkıyı vermeye hazırdır. İsrail'in arkasında Batı var, o zaman Filistin​'in arkasında da bölge ülkeleri olmalı' açıklamasında yaptı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi biz her türlü katkıya hazırız"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...