Tgrt Haber

Son dakika! BMGK'daki Gazze oylaması 3. defa ertelendi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Aralık 2023 21:26 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 23:34
Son dakika! BMGK'daki Gazze oylaması 3. defa ertelendi 

Son dakika haberi: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki (BMGK) Gazze oylaması 3. kez ertelendi. Oylamanın yarın (perşembe) yapılması planlanıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde Gazze Şeridi​'nde "düşmanlıkların geçici olarak durdurulmasına yönelik acil adımlar atılması" ve "Gazze Şeridi'nin tamamına hızlı, güvenli ve engelsiz şekilde insani yardımların ulaştırılması" çağrısında bulunulan karar tasarısına yönelik oylama 3'üncü kez ertelendi.

BM Güvenlik Konseyi​, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırısı altında bulunan Gazze Şeridi konusunda bir kez daha uzlaşamadı.

Güvenlik Konseyi'nde, Gazze Şeridi'nde "düşmanlıkların geçici olarak durdurulmasına yönelik acil adımlar atılması" ve "Gazze Şeridi'nin tamamına hızlı, güvenli ve engelsiz şekilde insani yardımların ulaştırılması" çağrısında bulunulan karar tasarısına yönelik oylama 3'üncü defa ertelendi.

ABD​'NİN YÜZÜNDEN BİR KEZ DAHA ERTELENDİ

Oylamanın yarın yapılması beklenirken, oylamanın ABD'nin talebi üzerine ertelendiği ifade edildi. Söz konusu oylama geçtiğimiz pazartesi gününden bu yana erteleniyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...