Tgrt Haber

Son dakika! Belçika'nın başkenti Brüksel'de silahlı saldırı: Rastgele ateş açtı! 2 İsveçli hayatını kaybetti

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
16 Ekim 2023 22:32 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 10:08

Son dakika haberi: Belçika'nın başkenti Brüksel'de motosikletli bir şahsın rastgele düzenlediği silahlı saldırıda 2 İsveç vatandaşı hayatını kaybetti. Saldırı anı amatör kameraya yansırken ülkede terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı. Ölenlerin EURO 2024 Elemeleri'nde Belçika ve İsveç arasındaki maçı izlemeye gelenler olduğu ortaya çıktı. Olay sonrası karşılaşma yarıda kaldı.

Belçika'nın başkenti Brüksel​, bir terör saldırısına sahne oldu. Yerel basında yer alan bilgiye göre, yerel saatle 19.15 civarında turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları çevresinde bir cadde üzerinde rastgele ateş açtı.  

Amatör kameralar tarafından çekilen görüntüde, saldırganın birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inerek bir binaya girdiği ve burada bir kişi vurduğu görüldü. 

Son dakika! Belçika'nın başkenti Brüksel'de silahlı saldırı: Rastgele ateş açtı! 2 İsveçli hayatını kaybetti

BELÇİKA-İSVEÇ MAÇI ERTELENDİ

Saldırı sonucu ölen 2 kişinin EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımlarının karşılaştığı müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi.

Olayın hemen ardından başlayan ve ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona eren mücadelede, saldını haberinin duyulması sonrası İsveçli oyuncular ikinci yarıya sahaya çıkmak istemedi. Belçikalı futbolcular da İsveçli oyuncuların kararına destek verince karşılaşma ertelendi.

Belçika-İsveç maçı terör saldırısı nedeniyle yarıda kaldı.

UEFA'dan yapılan açıklamada, ilk devresi tamamlanan maçın "terör saldırısı olasılığı" gerekçesiyle askıya alındığı belirtildi. Kararın, iki takımın onayı ve güvenlik güçleriyle yapılan görüşmenin ardından verildiği de vurgulandı.

 "FİLİSTİNLİ ÇOCUĞUN İNTİKAMI İÇİN YAPTI" İDDİASI

Olay sonrası sosyal medyada kendini saldırgan olarak tanıtan bir kişinin videosu yayıldı. Videoda, kendisini Abdesalem Al Guilani olarak tanıtan şahıs, terör örgütü DEAŞ üyesi olduğunu belirterek 3 kişiyi öldürdüğünü ifade etti.

Olay sonrası sosyal medyada kendini saldırgan olarak tanıtan bir kişinin videosu yayıldı.

Belçika basınında yer alan habere göre, saldırganın, ABD'de 26 bıçak darbesiyle katledilen 6 yaşındaki Filistinli çocuğun intikamını almak için silahlı saldırıyı düzenlediği iddia edildi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...