Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin telefonda görüştü

24 Şubat 2022 08:15 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 14:10
Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya hamlesi ve Türk-Rus ilişkilerinin ele alındığı belirtildi.

Son dakika... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya askeri operasyon emri vermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin telefonda görüştü. Konuşmanın gündeminde Donetsk ve Longask'ın bağımsızlıkları vardı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya hamlesi ve Türk-Rus ilişkilerinin ele alındığı belirtildi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Görüşmede Donetsk ve Longask'ın tanınması masaya yatırılırken iki lider, konu hakkındaki görüşlerini birbirlerine sundu. Putin 'in NATO ve ABD'nin tepkisi karşısında hayal kırıklığına uğradığını belirttiği konuşmada, Erdoğan'ın ise bilinen görüşlerini yinelediği öğrenildi. 

NATO VE ABD'NİN TEPKİSİNE HAYAL KIRIKLIĞI

Rus ve Türk ilişkilerinin devam etmesi konusunda anlaşma sağlandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Liderler, Rusya'nın Donetsk ve Logansk Halk Cumhuriyetleri'ni tanımasına ilişkin durumu ele alarak görüş alışverişinde bulundu. Putin, Ukrayna makamlarının Donbass'taki saldırganlığına ve Minsk Anlaşmalarını uygulamayı kategorik olarak reddetmelerine dayanarak bu kararı almanın somut gerekliliğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuya ilişkin bilinen görüşlerini paylaştı.

Rusya Federasyonu için uzun vadeli ve yasal olarak bağlayıcı güvenlik garantileri oluşturma konuları da görüşmede ele alındı. Bu bağlamda Putin Rusya'nın meşru endişelerini ve taleplerini görmezden gelme girişimine dönüşen NATO ve ABD'nin tepkisinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

Liderler, Rus-Türk ilişkilerinin çeşitli formatlarda devam ettirilmesi konusunda anlaştı."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...