Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | İsrail tankları Lübnan'da BM üssüne girdi: Çok sayıda yaralı asker var

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
13 Ekim 2024 09:39 - Güncelleme : 13 Ekim 2024 17:43

Son dakika haberi... İsrail'in bölgeyi topyekün bir savaşa sürüklediğini belirten Ürdün, BMGK'ya ''İsrail'e derhal müdahale'' çağrısında bulundu. İsrail ordusu ise tehditlere karşı harekete geçti. ABD'nin uzun menzilli balistik füzeleri engellemek için kullanılan Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması sistemi (THAAD) İsrail'de konuşlandı. Hizbullah, İsrail'in yasaklı misket bombası kullandığını açıkladı. Lübnan halkı ise zorunlu göçe devam ediyor. İran da İsrail'e mesajını verdi. Son olarak ise İsrail tankları Birleşmiş Milletler üssüne girdi, çok sayıda askerin yaralı olduğu aktarıldı. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler... 

Canlı Anlatım Özeti
  • BM ÜSSÜNE SALDIRIYA PEŞ PEŞE KINAMALAR
  • İSRAİL TANKLARI BM ÜSSÜNE GİRDİ
  • LÜBNAN BAŞBAKANI MİKATİ'DEN İSRAİL'E TEPKİ
  • İSRAİL YASAKLI MİSKET BOMBASIYLA VURUYOR
  • İSRAİL, LÜBNANLILARI YERİNDEN ETMEYE ÇALIŞIYOR
  • NETANYAHU'DAN UNIFIL'E ÇAĞRI
  • İRAN: ABD KENDİ ASKERLERİNİ TEHLİKEYE ATIYOR
  • İSRAİL 2 CAMİYİ YIKTI!
  • İRAN SALDIRISININ BİLANÇOSU
  • HİZBULLAH SIZMA GİRİŞİMİNİ ENGELLEDİ
  • HAVA SALDIRILARI SÜRÜYOR
  • İRAN'DAN 7 EKİM SALDIRILARINA DAİR YALANLAMA
  • İSRAİL'İN HAVA SALDIRISINDA İLK YARDIM EKİBİ YARALANDI
  • ABD SAVUNMA BAKANI AUSTIN İSRAİLLİ MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ
  • İSRAİL LÜBNAN'DA HASTANELERİ HEDEF ALDI
  • İRAN TEHDİDİNE KARŞI İSRAİL'DEN THAAD ÇÖZÜMÜ

13.10.2024 17:36

BM ÜSSÜNE SALDIRIYA PEŞ PEŞE KINAMALAR

UNIFIL gücünde binden fazla İtalyan askerinin bulunması nedeniyle İsrail'e ilk tepki İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'den geldi. Meloni, 'İsrail silahlı kuvvetlerinin UNIFIL'e saldırmasının kabul edilemez olduğunu' söyledi. Her biri güçte yaklaşık 700 asker bulunduran Fransa ve İspanya da İsrail saldırılarını kınadı.


13.10.2024 17:17

İSRAİL TANKLARI BM ÜSSÜNE GİRDİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'e, UNIFIL güçlerini çatışma alanından çekmesi çağrısı yaptı. UNIFIL, İsrail tanklarının mevzi̇ni̇n ana kapısını tahri̇p etti̇ğini ve mevziye zorla gi̇rdi̇ğini duyurdu. Barış Gücü, ihlâlleri "şok edici" olarak nitelendirdi ve İsrail'den açıklama talep etti. Ayrıca en az 15 askerin yaralandığı bildirildi. 


13.10.2024 17:03

LÜBNAN​ BAŞBAKANI MİKATİ'DEN İSRAİL'E TEPKİ

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in uluslararası meşruiyete ve ilgili kararlara uymama konusunda yeni bir safhaya geçtiğini belirtti. Mikati, yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerlerinin Lübnan'ın güneyinden çekilmesi talebine tepki gösterdi.

Son dakika | İsrail yasaklı bombalarla Lübnan'ı vuruyor, halk zorla göç ettiriliyor! İran ise resti çekti - 1. Resim

Netanyahu'nun BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e UNIFIL'i çatışma bölgelerinden çekme çağrısına işaret eden Mikati, "İsrail, uluslararası meşruiyete ve uluslararası kararlara uymama konusunda yeni bir safhaya geçti." ifadesini kullandı.


13.10.2024 16:12

İSRAİL YASAKLI MİSKET BOMBASIYLA VURUYOR

Hizbullah, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki bir bölgeye, uluslararası yasaklı misket bombalarıyla saldırdığını duyurdu.

Son dakika | 'Derhal müdahale' çağrısına karşı İsrail'den THAAD adımı! Lübnan ve İran tetikte - 1. Resim


13.10.2024 15:30

İSRAİL, LÜBNANLILARI YERİNDEN ETMEYE ÇALIŞIYOR

İsrail ordusu, İsrail-Lübnan sınırının yaklaşık 60 kilometre derinliğindeki Lübnanlıları, Evveli Nehri'nin kuzeyine gitmeleri için zorluyor. İsrail Ordu Sözcüsü Avichai Adraee, X hesabından yaptığı açıklamada, saldırı düzenlenecek 21 bölge ismi duyurarak, "Güvenliğiniz için evlerinizi derhal boşaltmalı ve Evveli Nehri'nin kuzeyine gitmelisiniz." ifadesini kullandı.


13.10.2024 14:30

NETANYAHU'DAN UNIFIL'E ÇAĞRI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'nü (UNIFIL) hedef almasının ardından UNIFIL güçlerinin Lübnan'ın güneyinden çekilmesini talep etti.

Son dakika | 'Derhal müdahale' çağrısına karşı İsrail'den THAAD adımı! Lübnan ve İran tetikte - 1. Resim


13.10.2024 13:57

İRAN: ABD KENDİ ASKERLERİNİ TEHLİKEYE ATIYOR

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ABD'nin balistik füzeleri engellemek için kullandığı THAAD olarak bilinen Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemleri için İsrail'e asker konuşlandıracağına dair iddialara ilişkin, "ABD'nin kendi askerlerinin hayatını tehlikeye attığını" ifade etti.


13.10.2024 13:44

İSRAİL 2 CAMİYİ YIKTI!

İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyindeki Sur ve Nebatiye kentlerine düzenlediği saldırılarda 2 camiyi yıktığı bildirildi.

Son dakika | 'Derhal müdahale' çağrısına karşı İsrail'den THAAD adımı! Lübnan ve İran tetikte - 1. Resim


13.10.2024 13:28

İRAN SALDIRISININ BİLANÇOSU

İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e düzenlediği füze saldırısının yaklaşık 53 milyon dolarlık (200 milyon şekel) hasara yol açtığı öne sürüldü.

Son dakika | 'Derhal müdahale' çağrısına karşı İsrail'den THAAD adımı! Lübnan ve İran tetikte - 2. Resim


13.10.2024 12:23

HİZBULLAH SIZMA GİRİŞİMİNİ ENGELLEDİ

Hizbullah, İsrail askerlerinin Lübnan'ın güneyinden ülkeye sızma girişimini engellediğini duyurdu. Hizbullah yaptığı açıklamada, sınıra yakın Ramiye beldesindeki Tel el-Mudevver bölgesinde İsrail askerleriyle çatıştıklarını kaydetti.


13.10.2024 11:32

HAVA SALDIRILARI SÜRÜYOR

İsrail savaş uçaklarının, Lübnan'ın güneyindeki beldelere gece boyunca saldırılarını sürdürdüğü bildirildi. Lübnan resmi haber ajansı NNA'ya göre, ülkenin güneyindeki Kefr Tebnit, Ayta Şaab, Rumin, Kefr Kila, El-Hiyam ve Sehl Mercauyun beldeleri geceyi İsrail saldırıları altında geçirdi.

Son dakika | 'Derhal müdahale' çağrısına karşı İsrail'den THAAD adımı! Lübnan ve İran tetikte - 1. Resim


13.10.2024 11:13

İRAN'DAN 7 EKİM SALDIRILARINA DAİR YALANLAMA

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, Washington Post gazetesinin "gizli belgelere" dayandırdığı haberinde yer alan, İran'ın 7 Ekim 2023 saldırısının yapılacağından haberdar olduğu ve Hamas'ın İran'ı katılmaya ikna etmeye çalıştığı iddiasını yalanladı.

Son dakika | 'Derhal müdahale' çağrısına karşı İsrail'den THAAD adımı! Lübnan ve İran tetikte - 1. Resim


13.10.2024 11:04

İSRAİL'İN HAVA SALDIRISINDA İLK YARDIM EKİBİ YARALANDI 

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Sarbin beldesine düzenlediği hava saldırısında Lübnan Kızılhaçı ilk yardım ekibinden 4 kişinin yaralandığı bildirildi. Lübnan Kızılhaçından konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, İsrail ordusu sabah saatlerinde ülkenin güneyindeki Sarbin beldesinde bir eve hava saldırısı düzenledi. Bombardımanın ardından söz konusu evin bulunduğu bölgeye ulaşmaya çalışan iki Kızılhaç aracı, İsrail savaş uçaklarınca hedef alındı. Araçlarda bulunan ilk yardım ekibinden 4 kişi çeşitli şekillerde yaralandı. Yaralılar bölgedeki Tebnin Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kızılhaç ekibinin bölgeye gittiği sırada evin ikinci kez bombalandığı aktarıldı.


13.10.2024 05:30

ABD SAVUNMA BAKANI AUSTIN İSRAİLLİ MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin​'in İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant​ ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Austin'in görüşmede “İsrail güçlerinin Lübnan'daki BM barış gücü mevzilerine ateş açması ve iki Lübnan askerinin ölümüne dair haberlerden duyduğu derin endişeyi dile getirdiği” kaydedildi.

Son dakika | 'Derhal müdahale' çağrısına karşı İsrail'den THAAD adımı! Lübnan ve İran tetikte - 1. Resim

Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) ve Lübnan Silahlı Kuvvetleri’nin güvenliğinin sağlanmasının önemini vurgulayan Austin'in, “En kısa sürede Lübnan'daki askeri operasyonlardan diplomatik bir yola dönüş ihtiyacını yinelediği” aktarıldı. 


13.10.2024 00:45

İSRAİL LÜBNAN'DA HASTANELERİ HEDEF ALDI

İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusundaki Baalbek bölgesinde yer alan Temnin Hastanesi'ni hedef alası sonucu hastanedeki hastalar yaralandı. Temnin et-Tahta beldesinde bulunan Temnin Hastanesi'nden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun 3 gündür üst üste hastanenin çevresini bombaladığı belirtildi.

Son dakika | 'Derhal müdahale' çağrısına karşı İsrail'den THAAD adımı! Lübnan ve İran tetikte - 2. Resim


13.10.2024 00:01

İRAN TEHDİDİNE KARŞI İSRAİL'DEN THAAD ÇÖZÜMÜ

İsrail ordusu, ABD'nin ülkede uzun menzilli balistik füzeleri engellemek için kullanılan THAAD (Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması) sistemini konuşlandırdığını duyurdu.

Son dakika | 'Derhal müdahale' çağrısına karşı İsrail'den THAAD adımı! Lübnan ve İran tetikte - 3. Resim


12.10.2024 23:45

''İSRAİL'E DERHAL MÜDAHALE'' ÇAĞRISI

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, İsrail'in bölgeyi topyekûn bir savaşa sürüklemesini önlemek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından durdurulması gerektiğini söyledi. Safadi, İsrail'i Gazze, işgal altındaki Batı Şeria ve Lübnan'da “uluslararası hukuka uymaya ve tüm yasadışı savaşlarını derhal sona erdirmeye zorlamak” için BM Şartı'nın VII. bölümüne başvurulması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Seda13 Ekim 2024 09:42

Böyle bir gerginliğe ne zaman son vereceğiz ya, hepimiz barış istiyoruz ki

Sonraki Haber Yükleniyor...