Tgrt Haber

Son dakika! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan İsrail'e ve Batılı ülkelere Gazze tepkisi

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
20 Kasım 2023 11:23 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 12:30
Son dakika! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan İsrail'e ve Batılı ülkelere Gazze tepkisi

Son dakika... TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı 2024 yılı bütçesi görüşmelerine başlandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan sunumda, "Hamas'ı yok etmek adına Gazze'nin topyekün hedef alınmasına, okulların camilerin bombalanmasına sessiz kalmayacağız" dedi. Bakan Fidan, "Bugüne kadar 170 vatandaşımız ve yakınlarının Gazze'den çıkışı sağlanmıştır" diye ekledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Dışişleri Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, sunumda İsrail-Filistin savaşına da değindi. Açıklamalarından bazı satırbaşları:

Gazze​'ye gönderilen insani yardımlardan bahseden bakan Fidan, "Şimdiye kadar 11 uçak dolusu insani yardım malzemesini Gazze'ye ulaşmak üzere Mısır​'a göndermiş bulunuyoruz. Sahra hastaneleri, tıbbi ekipman, ilaç ve diğer yardım malzemeleriyle dolu büyük bir gemimiz de Mısır'a ulaşmıştır." ifadelerini kullandı.

İsrail'in hukuksuzluklarına Batılı ülkelerin göz yumduğuna değinen Hakan Fidan, "Filistin meselesinin kökeninde yatan derin tarihi adaletsizlikler, hukuksuzluklar telafi edilmeden bölgedeki şiddet sarmalının kırılması mümkün değildir. Gazze'deki yasa dışı kuşatmanın, insanlık dışı saldırıların halen devam etmesi utanç vericidir. Daha da vahim olan ise İsrail üzerinde nüfuz sahibi batılı ülkelerin Gazze'deki vahşet karşısında sessizliğe bürünmeleri ve İsrail'e kayıtsız şartsız destek vermeleridir. Bu durum başka krizlerin kapısını da aralayabilecek, öngörülemez ittifaklara yol açacaktır." dedi.

Son dakika! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan İsrail'e ve Batılı ülkelere Gazze tepkisi

Bakan Fidan ayrıca "İki devletli çözüm doğrultusunda kalıcı barış için girişimlerimizi sürdürmekteyiz" dedi. Bakan Fidan konuşmasında Gazze'den çıkarılan Türk vatandaşlarına ilişkin olarak "Bugüne kadar 170 vatandaşımız ve yakınlarının Gazze’den çıkışı sağlanmıştır" ifadelerine yer verdi.

BAZI ÜLKELER PKK/YPG'YE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Suriye'ye yönelik konuşan Fidan "Suriye sahasındaki önceliklerimizden birisi PKK ve DEAŞ başta olmak üzere terör tehdidinin yok edilmesidir" dedi. Bakan Fidan ayrıca "Bazı ülkeler DEAŞ ile mücadele kisvesi altında PKK/YPG'ye desteğini sürdürmektedir" diye konuştu.

ABD'nin terör örgütlerine verdiği desteğe de değinen Fidan, "ABD yönetimi ile yıl boyunca temaslarımıza devam ettik. Yaptığımız görüşmelerde Amerika’nın PKK-YPG ile yaptığı iş birliğinin, FETÖ’nün Amerika’daki varlığının ve tek taraflı yaptırımlarının müttefiklik ruhuyla bağdaşmadığını güçlü bir şekilde tekrar vurguladık." dedi.

Bakan Fidan AB üyelik sürecine yönelik ise, “Jeopolitik sınamalar karşısında Türkiye-AB ilişkilerinin somut ve olumlu gündem temelinde ilerletilmesi önem arz etmektedir. Türkiye, AB üyeliğine bağlılığını korumakta her alanda iş birliği ve diyaloğu geliştirmek için yapıcı politikalar izlemeye devam etmektedir." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...