Tgrt Haber

Son dakika! Dünya beşik gibi... Filipinler'de bir büyük deprem daha

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
03 Aralık 2023 14:26 - Güncelleme : 03 Aralık 2023 14:48
Son dakika! Dünya beşik gibi... Filipinler'de bir büyük deprem daha

Son dakika haberi: Dün 7.6 büyüklüğünde depremle sarsılan Filipinler'de bugün 7 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Yetkililer, tsunami uyarısını yineledi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), Filipinler​'de Mindanao Adası'nın doğu açıklarında dün meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından bugün de 7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildiğini aktardı. Deprem​ yerin yaklaşık 10 kilometre derinliğinde meydana geldiği aktarıldı.

TSUNAMİ​ UYARISI YAPILMIŞTI

Mindanao bölgesi yakınlarında dün 7,6 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, depremin ardından tsunami uyarısı da yapılmıştı. Afet Zararlarını Azaltma Kurumu Başkanı Shieldon Isidoro, depremde bir kişinin hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Son dakika! Dünya beşik gibi... Filipinler'de bir büyük deprem daha

ADA, ATEŞ ÇEMBERİ'NDE BULUNUYOR

Depremin ardından çoğunluğu 5'ten büyük olmak üzere artçı sarsıntılar gerçekleşmişti. Dünyada sismik hareketlerin en fazla görüldüğü ülkelerden Filipinler, "Ateş Çemberi" olarak da bilinen Pasifik Deprem Kuşağı'nda yer alıyor.

İŞTE SON DEPREMLER

AFAD ve Kandilli tarafından yayımlanan listede İstanbul, Elazığ, Bolu, Düzce, Siirt, Muğla, Kayseri, Tokat, Bingöl, Kahramanmaraş, Hatay, Adana, İzmir, Manisa, Malatya ve birçok ile ait son dakika deprem bilgileri yer alıyor.

AFAD SON DEPREMLER...

KANDİLLİ SON DEPREMLER...

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...