Tgrt Haber

Son dakika! Filistin Sağlık Bakanlığı: Gazze'de sağlık sistemi tamamen çöktü!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Ekim 2023 14:11 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 16:15
Son dakika! Filistin Sağlık Bakanlığı: Gazze'de sağlık sistemi tamamen çöktü!

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'de sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü açıkladı. Filistin Kızılayı da, artık çocuklar için süt dahi bulunamadığını duyurdu.

İsrail'i 18 gündür devam eden ağır bombardımanı ve ablukası altında insani açıdan felaketi yaşayan Gazze​'de korkulan oldu. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'de sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü açıkladı.

EL-KUDRA "SON 48 SAAT" DEMİŞTİ

Bakanlık Sözcüsü Eşre El-Kudra, dün gece saatlerinde yaptığı açıklamada kentteki hastanelerde tüm jeneratörlerin durmak üzere olduğunu açıklamıştı. Bakanlığın Telegram hesabından kısa bir açıklama yapan El-Kudra, "Gazze'deki hastanelerde, tüm jeneratörlerin durması için önümüzde 48 saatten daha az bir süre kaldı" ifadelerini kullanmıştı.

Gazze'de çok sayıda hastane devre dışı kaldı.

"SÜT BİLE YOK"

Ardından Gazze Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında, "Hastanelerimizdeki sağlık sistemi​ tamamen çöktü" denildi.

Filistin Kızılayı Gazze Müdürü Dr. Bashar Murad da çocuklar için süt bile bulamadıklarını açıklayarak, "Hastanelerdeki malzeme tükendi, 10'dan fazla hastane hizmet dışı kaldı." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze'nin Nuseyrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda bir bina tamamen yıkıldı. Sivil savunma ekipleri ve bölge sakinleri, arama kurtarma çalışması başlattı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...