Tgrt Haber

Son dakika! Gazze'de korkunç yıkım bilançosu! 200 bin konut yerle bir

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Ekim 2023 12:42 - Güncelleme : 26 Ekim 2023 13:04
Son dakika! Gazze'de korkunç yıkım bilançosu! 200 bin konut yerle bir

Son dakika haberi... Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İsrail'n 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda yaklaşık 200 bin konutun tamamen veya kısmen yıkıldığını duyurdu.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Muhammed, İsrail ordusunun Gazze Şeridi​'ne 20 gündür düzenlediği saldırıların bilançosuna yönelik açıklamalarda bulundu. Ziyara'nın sunduğu istatiskiler yoğun bombardımanıns yanı sıra ağır ablyuka altındaki bölgedeki yıkımı gözler önüne serdi.

"BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ SUÇLAR"

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırıların sonucu olarak Gazze'de yaklaşık 200 bin konutun tamamen veya kısmen yıkıldığını aktaran Ziyara, bunun da bölgedeki yerleşim birimlerinin yüzde 25'ine denk geldiğini ifade etti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanını "benzeri görülmemiş suçlar" olarak nitelendiren Ziyara, "İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki bazı aileleri tümüyle yok etti. Bazı mahalle ve yerleşim bölgelerini, orada yaşayanlarla birlikte yerle bir etti. Bombardımanlar sonucu Gazze'deki hastaneler, ibadethaneler, fırınlar, su dolum tesisleri, pazarlar, okullar ve eğitim tesisleri de yıkıldı" dedi.

BİNLERCE SİVİL ÖLÜM TEHLİKESİ YAŞIYOR

İsrail'in bölgedeki yaşamı; sağlık, iskan, tarım, eğitim ve altyapı gibi tüm yönleriyle yok etmeye çalıştığının altını çizen Ziyara, temel yaşam ihtiyaçlarının yok edildiğini, insanların bombardımanlarla veya su ve gıdadan mahrum bırakılarak ölüm tehlikesi yaşadığını dile getirdi.

Bakan Ziyara, Gazze'de durumun bu şekilde devam etmesi halinde binlerce sivilin hayatını kaybedeceğini sözlerine ekledi.

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden 24 Ekim'de yapılan açıklamada, Gazze'dye yönelik bombardımanda 12 bin tondan fazla patlayıcı kullanıldığı, kilometrekare başına yaklaşık 33 ton patlayıcının düştüğü belirtilmişti. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...