Tgrt Haber

Son dakika! Gazze'deki parlamento binası düştü! İsrail kanlı işgali adım adım tamamlıyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
14 Kasım 2023 06:07 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 17:07

Son dakika haberi... İsrail ordusu, 38 gündür kanlı saldırılar düzenlediği Gazze'deki parlamento binasını ele geçirdi.  Askerlerin meclis kürsüsünde verdikleri bayraklı pozlar İsrail basınında yayımlandı. Diğer yandan bölgedeki toplu cinayetler sürerken, İsrail'e ait savaş uçakları mülteci kampını vurdu. İşte bölgeden dakika dakika son gelişmeler...

38 günü geride bırakan İsrail'in Gazze​'ye yönelik kanlı saldırılarında çoğu çocukm ve kadın 11 binin üzerinde Filistinli hayatını kaybetti. Orantısız saldırının ilk bölümünde yaklaşık 1  boyoncu Gazze'yi havadan vuran İsrail ordusu, karadan da  girdiği bölgede işgal planını adım adım hayata geçiriyor. Bunun son halkası Gazze'deki parlalento binasını işgali oldu.

The Times of Israel'de yer alan habere göre İsrail ordusu, aralıksız kanlı saldırılar​ düzenlediği Gazze'deki parlamento binasını ele geçirdi.  

HAMAS​'A HİZMET VERİYORDU

Daha önce Hamas tarafından kullanılan parlamento binasından meclis salonuna ginen IDF'ye bağlı Golani Tugayı askerleri ellerindeki İsrail bayraklarıyla zafer fotoğrafları çektirdi.

Gazze'deki Filistin​ Yasama Konseyi binası, Hamas'ın 2007'de bölgeyi ele geçirmesinden bu yana yalnızca Hamas parlamenterlerine hizmet veriyordu.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

16.07:  İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentine düzenlediği baskın sırasında bir hastaneye yoğun biçimde göz yaşartıcı gaz attı.

15.54: İsrail ordusu Lübnan topraklarından düzenlenen saldırılara karşılık bazı hedeflerin vurulduğunu duyurdu.

15.15: İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yoğun şekilde düzenlediği hava saldırılarında evler, kamu tesisleri, okullar ve hastaneler gibi sivillere yönelik yerleri hedef aldı. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 41 binden fazla konut tamamen yıkıldı.

Son dakika! Gazze'deki parlamento binası düştü! İsrail kanlı işgali adım adım tamamlıyor

14.26: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Cenazeleri çıkarma çabalarımızın başarısız olmasının ardından Şifa Hastanesi'nde toplu mezar kazmaya başladığımızı Kızılhaç'a bildirdik

14.10: Dünya Sağlık Örgütü: Risk altında 700 hastayı barındıran (Gazze'deki) Şifa Hastanesi'ni tahliye edemeyiz, bu çok zor olur.

GAZZE'DE CAN KAYBI 11 BİN 240'A YÜKSELDİ

13.46: İsrail'in Gazze Şeridi'nde öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 11 bin 240'a yükseldi.

Son dakika! Gazze'deki parlamento binası düştü! İsrail kanlı işgali adım adım tamamlıyor

DSÖ: GAZZE'DEKİ 36 HASTANEDEN 22'Sİ HİZMET DIŞI

13.43: Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'deki 36 hastaneden 22'si yani yarıdan fazlası yakıt yetersizliği, saldırılar ve güvenli olmayan ortam nedeniyle hizmet dışı kaldı

12.40: İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gece boyunca düzenlediği baskınlarda 2'si çocuk 31 Filistinliyi gözaltına aldı.

12.08: İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze'deki Filistinlilerin gönüllü olarak başka ülkelere göç etmesinin "doğru insani çözüm" olduğunu iddia etti.

12.05: İsrail'in Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılarda, bölgedeki medya çalışanlarının yüzde 4'ünü oluşturan en az 49 Filistinli gazeteci öldürüldü.

Son dakika! Gazze'deki parlamento binası düştü! İsrail kanlı işgali adım adım tamamlıyor

İSRAİL'DEN LÜBNAN'A TEHDİT

11.51: İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ve diğer Filistinli silahlı gruplarla sıcak çatışmaların yaşandığı kuzeydeki Lübnan sınırında işaret ederek, "Kuzey için operasyon planları hazırlıyoruz. Hedefimiz güvenliği sağlamak." dedi.

11.48: İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerem Mülteci Kampı ve El-Halil'de düzenlediği baskınları sırasında 7 Filistinliyi öldürdü.

11.00: IDF'den yapılan açıklamada “5 Kasım'dan bu yana 200.000'den fazla Gazzeli, IDF'nin tahliye koridorları üzerinden güneye taşındı. IDF, Gazzeli sivilleri güvenlikleri için geçici olarak güneye taşınmaya teşvik etmeye devam ediyor” ifadeleri yer aldı.

''SOYKIRIMI'' ÖNLEYEMEYEN BIDEN VE YÖNETİMİNE DAVA AÇILDI

10.02: ABD merkezli insan hakları örgütü "Anayasal Haklar Merkezi (CCR)", Gazze halkına yönelik "soykırımı" önleyemedikleri gerekçesiyle ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimine dava açtığını bildirdi.

08.00: Gazze sağlık bakanlığı sözcüsü Dr Eşref el Kudra, Al Jazeera Arabic'e verdiği röportajda, yakıt sıkıntısı nedeniyle kuşatma altındaki bölgedeki tüm hastanelerin 48 saat içinde kapanabileceğini söyledi. Sözcü, özellikle Gazze'nin kuzey kesiminde sağlık hizmetlerinin halihazırda hizmet dışı olduğunun altını çizdi.

07.44: İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde devam eden çatışmalarda 2 İsrailli askerin daha öldüğünü ve 4 askerin ağır yaralandığını bildirdi.

05.24: WAFA'nın batıdaki Tulkarm kentindeki bir hastaneye dayandırdığı haberine göre, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'ya düzenlediği insansız hava aracı saldırısında en az üç Filistinli öldürüldü. 

00.55: İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Tul Kerim kentine düzenlediği baskın sırasında açtığı ateş sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti.

00.24: Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in, esir takası konusunu ertelediğini belirtti.

00.10: Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde esir tutulan yakınlarının kaçırılmasından hükümeti sorumlu tutan İsrailliler, başkent Tel Aviv'deki Dizengoff Meydanı'nda eylem düzenledi.

BIDEN'DAN YARIM AĞIZ HASTANE TEPKİSİ

23.40: ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in saldırılarının devam ettiği Gazze'deki hastanelerin korunması gerektiğini belirterek, İsrail'den "daha az müdahale etmesi" beklentisini dile getirdi.

23.00: Gazze’deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 38 gündür sürdürdüğü saldırılarda 4 bin 630’u çocuk, 3 bin 130'u kadın olmak üzere 11 bin 240 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

22.40: İsrail uçaklarının, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında en az 31 kişi öldü.
Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail uçakları, Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki Cibaliya Spor Kulübünün olduğu bölgede 12 evi bombaladı.

Kurtarma ekipleri ile vatandaşlar, şu ana kadar en az 31 kişinin cesedine ulaştı. Saldırıda çok sayıda kişi de yaralandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...